GuardKey флашка кодира данните на всяко устройство

GuardKey използва хардуерна автентикация, така че няма риск за пробив по метода на случайно подбрана парола

GuardKey използва хардуерна автентикация, така че няма риск за пробив по метода на случайно подбрана парола

Иновативно устройство на компанията Changingtec се свързва към USB порта и може да кодира данните във всякакви устройства – вградени и външни, дори в облака. За разлика от GuardKey, други подобни продукти кодират само съхраняваните в тях данни.

Потребителят трябва да създаде първо папка SafeBox в устройството, на което ще се кодират данните. Всичко, съхранено в тази папка, се кодира автоматично по алгоритъм AES с 256-битов ключ.

Достъпът до папката е възможен, само когато GuardKey е свързан към USB порт. Ако устройството се откачи от порта, папката бива блокирана и става дори невидима, твърди тайванският разработчик Changingtec.

Тъй като GuardKey използва хардуерна автентикация, няма риск за пробив по метода на случайно подбрана парола. За допълнителна защита GuardKey може да се използва съвместно с парола за двуфакторна автентикация – в този случай отпада рискът от достъп до данните при кражба или загуба на устройството.

Потребителят може да създаде кодирана папка не само на който и да е локален диск, но също така в облака – Google Drive, DropBox, OneDrive или друго облачно хранилище.

С мобилно приложение GuardKey Viewer потребителят може да получи достъп от своя смартфон до кодираните данни в облачното хранилище. Функцията Photo Lock пък позволява кодиране и декодиране на снимки и други изображения. GuardKey струва 1890 тайвански долара (около 56 USD).

Коментар