Visa се отваря към външни разработчици

Широк кръг от разработчици на софтуер вече имат достъп до технологиите и услугите на Visa

Широк кръг от разработчици на софтуер вече имат достъп до технологиите и услугите на Visa

Платежният оператор Visa предприе безпрецедентен ход, като даде достъп на външни разработчици на софтуер до своите технологии и услуги.

Компанията пусна платформа Visa Developer, която ще отвори за по-широко ползване най-голямата в света мрежа за разплащания. За първи път в 60-годишната история на Visa разработчиците на приложения получават достъп до напреднали технологии, продукти и услуги на Visa.

Платформата ще помогне на финансови организации, фирми за търговия и услуги, както и на технологичните компании по-пълноценно да обслужват потребители и партньори – например, чрез технологии за превод на пари от една карта в друга, услуги за сигурно плащане в магазини, конвертиране на валути и др.

Visa е разработвала платформата няколко години. Създаден е универсален програмен интерфейс (API) за достъп до софтуера и услугите на Visa. Компанията предлага и тестова среда, в която разработчиците могат да експериментират с конфигурируеми програми и данни на Visa.

Преди да бъде представена на широк кръг от разработчици, платформата е тествана от партньори на Visa, вкл. финансови организации като Capital One, Emirates NBD, National Australia Bank, TD Bank, Scotiabank, U.S. Bank и VenueNext. Центрове на Visa Developer вече функционират в Сан Франциско, Дубай, Сингапур, Маяами и Сао Пауло.

Коментар