Патентни проблеми налягат Apple

Всички актуални смартфони на Apple нарушават патенти за тактилна обратна връзка на Immersion, твърдят от засегнатата компания

Всички актуални смартфони на Apple нарушават патенти за тактилна обратна връзка на Immersion, твърдят от засегнатата компания

Immersion – компания, специализирана в технологиите за тактилна обратна връзка в сензорните екрани, подаде жалба срещу Apple, AT&T и AT&T Mobility в Комисията по международна търговия (ITC) на САЩ за нарушени патенти.

Едновременно с това иск срещу същите трите компании е заведен и в окръжния съд на окръг Делауеър. Според адвокатите на Immersion, устройствата iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, Watch, Watch Sport и Watch Edition нарушават патенти в областта на технологиите за тактилна обратна връзка.

Immersion твърди, че са й били необходими повече от 20 години да разработи спорните технологии и да изгради екосистема около тях. Принципът на тактилната обратна връзка е много важен във взаимодействието с цифровия свят, отбелязва компанията.

В жалбата си до Комисията Immersion иска забрана на импорта и продажбата на устройства на Apple, които нарушават нейните патенти, прекратяване на по-нататъшните нарушения и компенсиране на загубите.

Коментари по темата: „Патентни проблеми налягат Apple”

добавете коментар...

  1. Мухаха

    Крадливите ябълки ще барат меча. Нека източването започне сега.

  2. Мда

    Е не е истина… това Епъл наистина е като някаква секта… всичките им клиенти като дрогирани. 🙂 Я някой да се разрови из схемите на IFonя да няма скрит източник на наркотичен газ който дрогира купилите си това устройство! 🙂 🙂 🙂

  3. :)

    Не се спори с фанатици – няма аргументи срещу безмозъчната екзалтация, по-скоро лечение трябва 🙂

  4. @_@

    ХА-ХА-ХА! Къде сте достойнитееее? Къде са ви андроидските обновления за всичките критични грешки, които излязоха последната година, а? Май ги НЯМА-А-А-А! И няма да дойдат.

    “Гнусно издевателство” е да ти хвърлят теуефонче и да те оставят да се бориш сам. Обновления има само за 5 модела от 20,000+ устройства на пазара, ако са на Google. А и те като са само за последната версия на ОС, евентуално предпоследната.

    Хората с “Грешка 53” ще получат или вече са получили нови телефони, освен ако не са тарикатели да ходят по неоторизирани сервизи.

    Вече два пъти Apple са ми заменяли безплатно компоненти в лаптопи с отдавна изтекла гаранция. Единият беше на 4 години, другият – на 3.

    Ползвайте си боклуците и не ги мислете Apple. Тях постоянно ги съдят, и досега няма успешно заведено дело. Напротив – бая патенти бяха анулирани. И тези ще паднат, и онези на Virnex ще паднат.

  5. Anonymous

    Уният човек се учи от грешките си, тъпият ги повтаря. Поводи за размисъл досега е имало премного, но ако и след гнусното издевателство с “Грешка 53” не се научите на поне малко човешко достойнство, то ябълковите ви свръхценни налудности явно са заместили себеуважението.

  6. (c:

    Верно ли Apple били патентовали правоъгълник със заоблени ръбове? Я го покажете тоя патент, щото нещо вече станаха години да ги разправят тия легенди, пък никой не показва патента.

    Apple имат патент за дизайна на устройствата си. Точно както BMW имат за “бъбреците”, а Mercedes се познава от километър. Subaru, Тойота, Tesla, Jeep, Alienware, Lenovo, Sony, Canon, и прочее компании имат ПАТЕНТОВАНИ елементи в дизайна, които правят продуктите им ясно различими.

    Не може всички да сме кухи лейки, за да няма какво да хлопа …

  7. Anonymous

    Искаш да кажеш, че е нещо като правоъгълния петоъгълник и отварянето с плъзгане патентовани от епъл?

  8. Anonymous

    Ами бързо тичкай при Ейпъл да обясниш на адвокатите им, че да не вземат да пропуснат толкова важните ти наблюдения. Вярно казват хората, че за да си клиент на Ейпъл, нещо трябва да ти хлопа…

  9. (c:

    iPhone 6 и 6+ нямат haptic feedback.

    Също, при не малко Android телефони от доста години има нещо като haptic feedback. Леко е недъгав защото ползва обикновена вибрация, но го има.

    Прегледах 3-те патента, не покриват разработката на задвижващ модул (actuator) или някаква друга технология. Представляват доста общо описание на контролер, който получава сигнал от сензорен екран и базирано на таблица изпраща сигнал до задвижващ модул.

    Ако заменим “сензорен екран” с по-общото понятие “сензор”, тоя патент би покрил 100% от продуктите, които съдържат контролер. Механичните контролери са практически твърдо кодирана таблица за управление, така че тия патенти явно и това покриват.

Коментар