Microsoft приема поръчки за HoloLens на цена от $3000

HoloLens имат четири камери за анализ на околната среда и четири микрофона за гласово управление

HoloLens имат четири камери за анализ на околната среда и четири микрофона за гласово управление

Microsoft вече приема поръчки в САЩ и Канада за очилата с допълнена реалност HoloLens Development Edition – издание, предназначено за разработчици на приложения. Цената на комплекта възлиза на 3000 долара, а доставките ще започнат на 30 март тази година.

Освен HoloLens Development Edition разработчиците ще получат седем приложения, вкл. игри, които демонстрират възможностите на очилата. Microsoft се надява, че тези приложения ще вдъхновят разработчиците да създадат свои собствени програми и така по-бързо да бъде изградена екосистема около HoloLens.

В допълнение към Development Edition, през март т.г. компанията ще пусне готови проекти на Visual Studio и софтуерен емулатор за HoloLens, ръководство и инструкции за създаване на приложения за очилата.

HoloLens имат четири камери за анализ на околната среда и четири микрофона за гласово управление. Очилата са оборудвани също с модул Holographic Processing Unit, датчик за определяне на инерция, датчик за осветеност, камера за дълбочина и 2-мегапикселова камера за снимки и видео.

Комплектът HoloLens Development Edition стъпва на 32-битов процесор Intel, допълнен от 2GB оперативна памет и 64GB постоянна памет, поддържа безжични комуникации Wi-Fi и Bluetooth. Модулът Bluetooth свързва очилата с контролер HoloLens Clicker, който е включен в комплекта.

Устройството работи под уплавление на Windows 10, а Microsoft го нарича „ново поколение персонален компютър”. HoloLens се поставят на главата и очите и чрез вграден дисплей показват компютърно изображение, което допълват реалността. Очилата сами разпознават човешкото тяло и окръжаващата среда.

Microsoft очаква HoloLens да намерят приложение в проектантската дейност, техническата поддръжка и други области като спомагателен инструмент за проектанти и техници.

Коментари по темата: „Microsoft приема поръчки за HoloLens на цена от $3000”

добавете коментар...

  1. ьььььььь

    Да видим дали ще се сетят да направят и лумията с процесор на Интел, че с АРМ си е като другите играчки. А и не е лошо да има и порт към монитор или ТВ и възможност за клавиатура ивъншен нарддиск.

Коментар