Google изненада с ранна версия на Android N

Android N ида с промени в известията, показвани на блокиращия екран, както и с поддръжка множество прозорци

Android N идва с промени в известията, показвани на блокиращия екран, както и с поддръжка множество прозорци

Google пусна изненадващо бета версия за разработчици на мобилната платформа Android N. Всички потребители на поддържаните Android устройства могат да си свалят системата, но тя все още не е готова за масово ползване.

Версията Android N Developer Preview може да работи на устройства Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 9, Nexus Player и Pixel C. Ранното й пускане се обяснява от Google с желанието час по-скоро на пазара да се появят устройства с новата ОС.

Android N идва с няколко нови функции, тестването на които се явява и главна цел на Google с пускането на предварителна версия. Най-интересна вероятно е функцията за работа с много прозорци – досега подобна възможност беше реализирана само в обвивки на Android от някои производители на смартфони.

Освен на смартфони и таблети работата с много прозорци ще стане достъпна и в Android TV, в частност за функцията картина-в-картината. Ще се поддържа също възможност за прехвърляне на обекти от един прозорец в друг (drag-and-drop).

В новата ОС са променени и известията, показвани на блокиращия екран. Сега те не са във вид на картички, а вместо това са разгърнати по цялата ширина на екрана и могат да се групират по различни критерии. Ако известието идва от някое приложение, потребителят може да отговори директно от блокиращия екран.

Променен е също така интерфейсът на панела Quick Settings. Освен това потребителят може да го настройва според собствените си предпочитания. Добавена е и функция за икономия на трафик – Data Saver, както и възможност за ограничаване на скоростта на предаване на данни при използване на модем.

Това са само част от нововъведенията в Android N. Пълният набор от функции е описан подробно в раздела за разработчици на Android в уеб сайта на платформата.

Коментари по темата: „Google изненада с ранна версия на Android N”

добавете коментар...

  1. aze

    ti gledash android tv oshte ot 1934 godina

  2. ju

    иеееееее супер — android tvvvvvviiii. които няма ан тв незнае какво изпуска

Коментар