Актьор демонстрира първата кабина за 3D селфи

Ивайло Захариев със своята персонална фигурка, получена след 3D сканиране

Ивайло Захариев със своята персонална фигурка, получена след 3D сканиране

Първата в България кабина за 3D сканиране на хора бе официално открита от zetaFORMS  в столичния The Mall. Демонстрация на триизмерното сканиране направи актьорът Ивайло Захариев.

Ивайло беше заснет от всички страни за по-малко от 10 секунди, като влезе в кабината не сам, а заедно с малкия си син Дамян – на 1 година и 6 месеца.

Резултатът се оказа затрогващ, а присъстващите се убедиха, че и най-немирното дете може да бъде заснето успешно с помощта на новата технология.

„3D сканирането ще позволи на много хора да запечатат важни за тях моменти като бременност, абитуриентски бал, сватба, бенефис, а те понякога се случват веднъж в живота”, каза на откриването Генка Димитрова, съосновател на студио zetaFORMS.

3D селфито може да се ползва не само като подарък, но и да бъде вмъкнато в скрийнсейвър или дори във видео игра. Подобна възможност е почти сензационна за геймърите.

Кабината за 3D сканиране наподобява фото-кабина – от онези, в които влизаме за няколко секунди и получаваме портретна снимка. Иновативната технология на 3D сканирането позволява да бъдем заснети в цял ръст и то от всички страни. 

Резултатът е дигитално изображение – 3D селфи, което можем да разгледаме от всички страни и дори да споделим в социалните мрежи. След като веднъж сме получили своето 3D селфи, можем да си поръчаме и персонална 3D фигурка – нещо като статуетка с нашия облик.

Коментар