Мол ще предлага услуга за 3D селфи и копия на хора

Клиентите на новата услуга могат да си поръчат персонализирана 3D фигурка

Клиентите на новата услуга могат да си поръчат персонализирана 3D фигурка

Услуга за 3D селфита и изготвяне на персонални 3D фигурки навлиза в България. Първата кабина за сканиране на 3D хора ще бъде открита на 10 март в столичния The Mall, съобщиха от студио zetaFORMS.

Демонстрация на триизмерното сканиране ще направи актьорът Ивайло Захариев. Той ще бъде заснет от всички страни за по-малко от 10 секунди. След това зрителите ще видят как изглежда 3D селфито на Ивайло и неговата персонална 3D фигурка.

Кабината за 3D сканиране наподобява фото-кабина – от онези, в които влизаме за няколко секунди и получаваме портретна снимка. Иновативната технология позволява да бъдем заснети в цял ръст, от всички страни.

Резултатът е дигитално изображение – 3D селфи, което можем да разгледаме от всички страни и да споделим в социалните мрежи. В допълнение, клиентите на услугата могат да си поръчат персонализирана 3D фигурка. Цената за изготвяне на фигурка с височина до 8 см е 90 лева.

„Сканирането се осъществява за секунди и е напълно безвредно, затова е подходящо също за деца и домашни любимци”, поясни Генка Димитрова, съосновател на студио zetaFORMS.

Кабината за 3D сканиране е изработена от немската компания Vitronic, която е лидер в лазерните технологии за измерване и доставя камерите за контрол на скоростта и пътните такси в цяла Германия.

Сканиращата система Vitronic 3D VITUS body scan е система за триизмерно и безконтактно измерване на хора и обекти. Отличава се с високо качество на сканиране, както и с бързина (до 10 секунди) на сканиране и изчисляване на 3D образа (за няколко минути).

Коментар