Роботът Braava jet премахва и засъхнали петна от пода

Braava jet е подочистачка от ново поколение – за ежедневна поддръжка и премахване на засъхнали петна

Braava jet е подочистачка от ново поколение – за ежедневна поддръжка и премахване на засъхнали петна

Подочистачка от ново поколение на компанията iRobot измива твърдите настилки с интензивни замърсявания в кухни и мокри помещения. Braava jet премахва ефективно засъхналите петна от пода.

Роботът е компактен, разполага с вибрираща почистваща глава, прецизна система за разпръскване на течности и нов тип почистващи панели, за да се справя дори със засъхнали петна на трудно достъпни места  – под кухненските шкафове или около тоалетната.

Braava jet допълва успешната серия от роботизирани прахосмукачки Roomba, като предлага възможност за ежедневно измиване на твърди подови настилки, които са силно замърсени и понякога трудни за почистване, поясниха от iRobot.

Машинката разполага със специално разработени почистващи панели за изпълнение на няколко вида дейности – от основно измиване, през почистване с влажна кърпа, до сухо събиране на прахолях и малки частици.

Панелите за основно измиване и почистване с леко навлажнена кърпа са напоени с почистващ препарат, който при контакт с вода се активира и оставя свеж аромат.

Braava jet е и лесен за употреба – просто прикрепяте избрания почистващ панел и натискате бутона Clean. Роботът автоматично разпознава зададения почистващ режим, въз основа на избрания панел.

Braava jet маневрира с лекота около препятствия и стени. Прецизната система за разпръскване на вода – Jet Spray и вибриращата почистваща глава осигуряват пълноценно почистване на прах и петна.

След приключване на почистващия цикъл не е необходимо ползваната подложка да бъде докосвана. При поставяне на робота над кошчето за боклук и натискане на копчето за освобождаване, панелът вече е изхвърлен.

Braava jet е съвместим и с виртуални стени, които ограничават действията на подочистачката само в зоната, зададена от потребителя. Оборудван е с литиево-йонна батерия, зарядно устройство и по два панела за всеки почистващ режим.

Braava jet вече се продава в САЩ и Канада при директна покупка от сайта на производителя на цена 199 долара. Не се съобщава кога иновативната подочистачка ще се появи на останалите пазари.

Коментар