Уеб платформа Прознание в помощ на образованието

Вероника Козарева, директор Учебни дейности, разясни предимставата на първата по рода си у нас онлайн платформата Прознание

Вероника Козарева, директор Учебни дейности, разясни предимствата на първата по рода си у нас онлайн платформа Прознание

Интерактивна уеб платформа предлага онлайн уроци за допълнителна подготовка на деца по учебното съдържание от предучилищна до 12 клас, с учител в жива видео-конферентна връзка.

Уроците на Прознание се провеждат във виртуална класна стая, по авторска методика за дистанционно преподаване, съобразени с обратната връзка на учители, родители и деца, стана ясно на пресконференция днес.

Прознание е първата по рода си платформа у нас. Тя е дело на екип от професионалисти в сферите на образованието и ИТ технологиите, които преди три години решават да разширят възможностите за онлайн образователна среда на българските ученици.

Авторската методика за преподаване, създадена в сътрудничество с преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, се оказва ключът към увлекателното поднасяне на уроците с помощта на технологиите. Така знанията по всеки предмет се превръщат в практически умения.

Методиката и виртуалната класна стая на Прознание са база за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Софийския университет, както и в квалификационни курсове за учители.

Виртуалната класна стая се явява онлайн място за среща между ученици и учители, където те разполагат с множество от инструменти за преподаване, в подкрепа на осмислянето на материала – визуално аудио и видео съдържание, графики.

Виртуалната класна стая на Прознание се явява онлайн място за среща между ученици и учител

Виртуалната класна стая на Прознание се явява онлайн място за среща между ученици и учител

„При спонтанен интерес от страна на участниците, можем бързо да представим асоциативни материали, които да стимулират интереса и мисленето на децата и да имат връзка с конкретния момент”, споделят учителите в Прознание.

Родителите пък могат да следят отблизо развитието на своите деца чрез достъп до видео архива от проведени уроци във виртуалната класна стая, както и да провеждат онлайн консултации със самите преподаватели.

Учителите в Прознание, някои от които преподават в традиционното образование, преминават подбор в няколко етапа, след което получават постоянна методическа подкрепа и участват в различни обучения. Работата и резултатите им постоянно се наблюдават.

„В урока могат да се срещнат връстници от различни населени места. И в процеса на общуване, взаимодействие, обмяна на идеи те надграждат знанията си и учат повече за света. Тази онлайн учебна среда е един малък пример за глобализацията, която все по-често осъзнаваме в ежедневието”, споделиха от Прознание.

Участието в уроците може да стане от предпочитано място, в удобно време, като са необходими компютър, камера, слушалки с микрофон и интернет връзка. Първата онлайн среща е опознавателна – преподавателят представя основните инструменти за учене. В зависимост от предмета и възрастта на децата, уроците са с продължителност от 30 до 120 мин., а максималният брой на групата е между 6 и 9 ученици.  

Коментари по темата: „Уеб платформа Прознание в помощ на образованието”

добавете коментар...

  1. Мирис

    Мирише на чист бизнес за пари от всякъде, фирми, АД-та и т.н ****

Коментар