Huawei „открадна” Меси от Samsung

Лионел Меси стана глобален посланик на китайския производител на мобилни устройства Huawei

Лионел Меси стана глобален посланик на китайския производител на мобилни устройства Huawei

Китайският производител на смартфони Huawei направи силен маркетингов ход, като привлече за рекламно лице суперзвездата Лионел Меси – водещ футболист на Барселона и националния отбор на Аржентина.

Още по-интригуващ в случая е фактът, че Huawei отнема Меси от Samsung, най-големия производител на мобилни телефони в света. В последните три години Меси беше рекламно лице именно на корейския ИТ гигант.

Петкратният носител на Златната топка вече ще рекламира устройствата на Huawei в ролята на глобален посланик на компанията. Очевидно офертата на амбициозния китайски производител е била неустоима.

Huawei не разкрива подробности за договора с Меси, но според неофициални източници, компанията ще възнагради футболния гений с 6 до 8 милиона евро. За сравнение, Samsung похарчи за Меси около 3 милиона евро.

Ръководството на Huawei се надява на дългосрочно партньорство с футболиста. Привличането на Меси се вписва в плановете на компанията да изпревари Apple и Samsung съответно след две и пет години и така да стане най-големият производител на смартфони в света.

Коментар