Alphabet може да продаде Boston Dynamics

Роботите на Boston Dynamics могат да се придвижват по-бързо от човек и да носят товари

Роботите на Boston Dynamics могат да се придвижват по-бързо от човек и да носят товари

Холдингът Alphabet, в състава на който е Google, търси купувач на компанията за роботи Boston Dynamics, твърди Блумбърг, позовавайки се на добре информирани анонимни източници.

Роботите на Boston Dynamics могат да се придвижват като човек, да носят товари и да запазват равновесие при придвижване в пресечена местност.

Alphabet придоби Boston Dynamics, когато още се наричаше Google. В портфолиото на разработчика на роботи влизат машини като Atlas, Big Dog, Cheetah и други модели, създадени по поръчка на американските военни.

Иновативните роботи използват принципи на придвижване, заимствани от живата природа, а на външен вид приличат на хора и животни. Машините вече могат да се движат по-бързо от човека, да носят тежки товари и освен това запазват устойчивост дори в пресечени местности.

Сред възможните купувачи на Boston Dynamics фигурират имената на Amazon.com, Toyota Motor и Toyota Research Institute (TRI). Засега няма информация каква би била стойността на евентуална сделка.

Коментари по темата: „Alphabet може да продаде Boston Dynamics”

добавете коментар...

  1. Иванчо

    Интересно каква е причината Гугъл да продава фирмата, която е купила?
    Нямат пари ли вече? Вече не им е интересно ли?

    Или нещо не се е получило както при купването на чуждата разработка Андроид система за мобилни телефони където сега бичи луди пари?

    Много е лесно на големите компании тиранозаври с торба пари да си купват насам и натам чужди разработки, защото колко по-голяма е една фирма толкова по-трудно създава свои собствени технологии и като една машина пари е винаги по-лесно да купува чужди разработки.

Коментар