Облачен стартъп привлича ИТ гигантите

Операционната система на Mesosphere се използва в центровете за данни на големи компании като Verizon, Apple и Twitter

Операционната система на Mesosphere се използва в центровете за данни на големи компании като Verizon, Apple и Twitter

След неудачен опит да придобие стартъпа Mesosphere, софтуерният гигант Microsoft започна да инвестира в младата компания-разработчик на Datacenter Operating System (DCOS) – операционна система за управление на мащабируеми облачни ресурси и центрове за данни.

Тази седмица Mesosphere привлече инвестиции в размер на 73,5 млн. долара, съобщи BusinessInsider.com. Водещ участник в сделката е Hewlett Packard Enterprise, докато Microsoft фигурира като значим участник.

След последния рунд на финансиране, общият размер на вложенията в Mesosphere достигна 122 млн. долара, а пазарната стойност на стартъпа вече е 1 млрд. долара.

През октомври 2015 г. Microsoft предложи 150 млн. долара на Mesosphere, но собствениците на стартъпа отхвърлиха предложението. Те искаха да продадат компанията най-малко за 200 млн. долара, но не намериха купувачи на тази цена.

Microsoft и Mesosphere се явяват технологични партньори, тъй като DCOS e интегрирана с облачната платформа Azure. Операционната система на Mesosphere се използва в центровете за данни на големи компании като Verizon, Apple и Twitter.

Коментар