Юрген Клоп се възползва от иновациите в Opel Insignia

Макар, че ползва автономната функция за следване в Opel Insignia, Юрген Клоп е категоричен, че все още той взима решенията

Макар, че ползва автономната функция за следване в Opel Insignia, Юрген Клоп е категоричен, че все още той взима решенията

Посланикът на Opel и футболен мениджър Юрген Клоп управлява своята Insignia в тежкия ливърпулски трафик с помощта на автономната функция за следване.

Клоп и неговият спътник, германският актьор Кен Дукен, показват предимствата на адаптивния круз контрол (ACC) с автоматична намеса на спирачките.

ACC позволява на Opel Insignia да поддържа самостоятелно безопасна дистанция от движещия се отпред автомобил, независимо дали другите участници в движението спират или ускоряват.

Кен Дукен пита Юрген Клоп дали тази система не прави водача напълно излишен, на което треньорът отговаря по обичайния си невъзмутим начин: „Все още аз взимам решенията”. Тогава новият спот на флагмана от Рюселсхайм завършва със слогана “Изборът на тези, които взимат решенията”.

Новата кампания, създадена от водещата агенция на Opel Scholz & Friends, под ръководството на Ерик Хайтман, описва разнообразието от високотехнологични иновации, които Opel прави достъпни за голяма група клиенти на модела от средния сегмент Insignia.

Основният спот демонстрира системата ACC, която постоянно следи дистанцията до автомобила отпред. Ако предварително зададената безопасна дистанция бъде нарушена, системата автоматично забавя автомобила или го спира напълно посредством упражняване на аварийна спирачка, за да предотврати сблъсъка.

Коментари по темата: „Юрген Клоп се възползва от иновациите в Opel Insignia”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов


    Могат да предотвратят сблъсъка отпред, ама следващия…дали ще го натресе?

    Разбира се, че не – задния трябва да си спазва дистанция и да си натиска спирачки. Никой не казва, че каквато и да е система ще натиска рязко спирачките до ламарина.
    Като цяло не бих се доверил на компютър и код да взима решение в автомобила ми, но като се замисля в самолетите от доста години автопилота прави точно това. Ще видим какво ще покаже бъдещето..

  2. pesho

    По твоята логика, дай да не спираме и директно да се блъскаме в автомобила пред нас? Я мисли малко!

  3. :o)

    Интересно ще стане с тези аварийни спирачки.
    Могат да предотвратят сблъсъка отпред, ама следващия…дали ще го натресе?

Коментар