LED светлини превръщат нощта в ден с Opel Insignia

Адаптивните матрични предни светлини IntelliLux LED на новата Insignia са в състояние да предложат още по-интензивен поток от ярка светлина

Адаптивните матрични предни светлини IntelliLux LED на новата Insignia са в състояние да предложат още по-интензивен поток от ярка светлина

Opel подготвя следващото поколение на светлините IntelliLux LED с изцяло новия модел Insignia, очакван на пазара през 2017 година.

В допълнение към предимствата на матричната технология, представена за първи път в Astra през миналата година, още по-прецизната и усъвършенствана система IntelliLux LED на предните светлини в Insignia добавя функции, които подобряват видимостта при шофиране през нощта.

Адаптивната матрична система на предните светлини IntelliLux LED в новия Opel Astra се състои от 16 LED сегмента – по осем във всяка от предните светлини, които постоянно и напълно автоматично адаптират обхвата и разпределението на светлинния поток към всяка възможна ситуация на пътя.

Сега Opel вгражда своята новаторска матрична светлинна технология в тесните предни светлини на следващата Insignia, като се възползва и от бързото развитие на LED елементите. В течение на разработката на Astra, LED елементите станаха още по-компактни и мощни, а инженерите на Opel използваха тези значително подобрени работни характеристики, за да вградят в бъдещата Insignia два пъти повече LED сегменти (общо 32), отколкото в предните светлини на Astra.

В резултат на възможността за осъществяване на по-плавни преходи, поради увеличения брой LED сегменти, светлинните профили на фаровете могат да бъдат по-прецизно адаптирани към условията на пътя. Благодарение на това, адаптивните матрични предни светлини IntelliLux LED на новата Insignia са в състояние да предложат още по-интензивен поток от ярка светлина.

За да подобрят още повече видимостта при движение по отсечки със завои на дълги светлини с пълна интензивност, инженерите на компанията са добавили нови функции към матричната система на предните светлини IntelliLux LED за Insignia. Светлинната интензивност на вътрешните сегменти от матрицата се увеличава в зависимост от ъгъла на отклонение на волана, за да подобри осветяването на пътя в кривата на завоя.

Всеки фар, оборудван с новата система IntelliLux LED, разполага също и с насочен лъч в режим на дълги светлини, който при пълна мощност на дългите светлини осигурява допълнително осветяване с обхват до 400 метра – така се подобрява още повече видимостта за водача на новата Insignia на дълги разстояния.

Въпреки футуристичния си вид, адаптивните матрични предни светлини IntelliLux LED на новия Opel Insignia са невероятно лесни за управление. В момента, в който автомобилът напусне зоната на населените места, предните светлини IntelliLux LED се включват автоматично и оттам-нататък адаптират автоматично и постоянно обхвата и разпределението на светлинния поток към всяка ситуация на пътя – в зависимост от това дали автомобилът се движи в града, по извънградска отсечка, на магистрала, извършва маневра на кръстовище или завива с висока скорост.

Системата буквално превръща нощта в ден за водачите на новия Opel Insignia – но без да заслепява останалите участници в движението, посочиха от производителя.

Коментари по темата: „LED светлини превръщат нощта в ден с Opel Insignia”

добавете коментар...

  1. Пацо

    Имам приятел, чието ауди а6 от 2012 ги има същите функционалности… как това е новина ?!

  2. Anonymous

    О, чудо! Скрап свети в тъмното!

Коментар