Облакът дава гъвкавост на стартъпите

„Цифровите технологии бързо се превръщат в основен инструмент за предприятията", каза българският евродупат Ева Паунова в речта си на клауд форум в София

„Цифровите технологии бързо се превръщат в основен инструмент за предприятията”, каза Ева Паунова на клауд форум в София

Облачните услуги позволяват на стартиращите компании да работят по-бързо, с по-ниски първоначални разходи и по-голяма гъвкавост, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на еднодневен клауд форум в София.

„Използването на облачните услуги сега е по-важно за бизнеса и икономиката от всякога. Цифровите технологии бързо се превръщат в основен инструмент за предприятията. Все повече стартиращи компании успяват да използват облаци, за да работят по-бързо, с по-ниски първоначални разходи и по-голяма гъвкавост”, каза Паунова.

По нейните думи, създаването на единен цифров пазар в Европа е сред основните приоритети на европейските институции. ЕЦП ще даде възможност на облачните услуги да достигнат пълния си потенциал и ще стимулира развитието на пазара за клауд технологии, смята българският евродепутат.

Последните оценки показват, че европейският клауд пазар има потенциал да се разрасне от 9,5 млрд. евро през 2013 г. до 44,8 млрд. евро през 2020 г. Паунова поясни, че европейските институции подкрепят развитието на облачните услуги с инициативи за стандартизация, сигурност, оперативна съвместимост и преносимост на данните.

Коментари по темата: „Облакът дава гъвкавост на стартъпите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    bla bla bla само облаци и празен въздух в главите 🙂

Коментар