Задават се евтини „клаудбуци” с Windows

Следващото поколение клаудбук ще стъпи на евтини процесори Celeron и Pentium с архитектура Goldmont

Клаудбуците от следващо поколение ще стъпят на процесори Celeron и Pentium с архитектура Goldmont

Intel дава тласък на инициативата Cloudbook за евтини ноутбуци от начално ниво под управление на Windows, стана ясно на форума за разработчици IDF 2016 в Шънджън, Китай.

Мобилните компютри Cloudbook се явяват по същество аналог на т.нар. хромбуци, като вместо операционна система Chrome OS разчитат на Windows.

Клауд ноутбуците имат диагонал на екрана от 11,6 до 14 инча. Подобни компютри вече предлага Acer, като цените варират от 170 до 270 долара.

Досега на пазара са доставени над 5 млн. броя Cloudbook. Устройствата от следващо поколение стъпват на евтини процесори Celeron и Pentium с архитектура Goldmont и се очакват на пазара през второто полугодие.

Новите лаптопи Cloudbook ще имат екрани с диагонал 11,6 инча и резолюция 1920х1080 пиксела (Full HD). Предполага се, че те ще поддържат сензорно управление с възможност за разпознаване на 10 едновременни докосвания.

Подобрените клаудбуци идват с 4GB оперативна памет, флаш модул с капаците 32GB  или твърдотелен диск във формат М.2. Предвидени са безжични модули Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.0, порт USB Type-C, акселерометър, датчици за приближение и осветеност, както и LTE модем.

Коментари по темата: „Задават се евтини „клаудбуци” с Windows”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не четете внимателно, драги коментиращи. То си е написано ясно – клауд буци 😀
    За всеки ще има по една буца пръст и … Горе-долу това е 🙂

  2. Мда

    Ясноо… “боклуци”. 🙂

  3. Saevar

    такава гнус Не купувам и непрепоръчвам….. с нищо не е по-добро от 1 андроид….

  4. Anonymous

    Хубаво желязо. Сега остава да му махнем Прозорците и ще е супер 🙂

Коментар