Пентагонът иска Windows 10 и на домашните РС

Windows 10 е най-сигурната ОС, която някога е ползвал Пентагонът, казва Тери Халворсен

Windows 10 е най-сигурната ОС, която някога е ползвал Пентагонът, казва Тери Халворсен

ИТ шефът на Пентагона Тери Халворсен призова служителите на министерството да инсталират Windows 10 и на домашните си компютри, след като по-рано обяви план на ведомството за ускорен преход към новата ОС.

По неговите думи, министерството на отбраната на САЩ никога не е имало по-сигурна операционна система. Ето защо той смята, че и домашните РС трябва да работят с нея, пише Fedscoop.com.

Халворсен възнамерява да пусне документ с препоръки за служителите на Пентагона, в който ще ги прикани да инсталират колкото се може по-скоро Windows 10 на домашните си компютри.

Според мениджъра, Windows 10 променя правилата на играта в дългосрочна перспектива. Платформата работи добре с облака Azure и позволява изграждане на надеждни и независими един от друг облаци, твърди Халворсен.

„Можете да създадете свой облак за сухопътни войски, свой облак за военно-морски сили, свой облак за военно-въздушни сили”, казва ИТ директорът.

През февруари тази година Пентагонът обяви намерението си за една година да пренесе към Windows 10 около 4 млн. персонални компютъра.

Коментари по темата: „Пентагонът иска Windows 10 и на домашните РС”

добавете коментар...

 1. Пешо

  @Cybercop
  Не вероятно, тя (W10) е направена с тази цел 🙂

 2. :o)

  Документ с препоръки към служителите 😀
  Не е далеч момента в който ще монтират двупосочни екрани “Биг Брадър” като в 1984 🙂

 3. Киро

  Не, просто иска да каже, че може да си създава батальончета и от вкъщи! 🙂

 4. user

  И с това „Можете да създадете свой облак за сухопътни войски…” ми е интересно на кого го казва на ЕС, Куба, ИДИЛ или просто се хвали те как го правят.

 5. Linux

  Щом ми казва костюм
  значи да правя точно обратното.

 6. Cybercop

  Той може и да иска, но, кой ще му се върже. А, подобно изявление, няма как да направи случайно или по сантиментални подбуди. Вероятно са получили акаунт да ползват информацията, която се натрупва на сървърите на MS, срещу подобни скромни услуги.

 7. Pavlin

  Хахаха Пентагона може да си гледа работата 🙂

 8. Anonymous

  Ще си шпионираме наред, да не би на някой да не му хрумне, да мисли не по устав 🙂

 9. онзи

  Точно щото пентагона я харесва, значи на мен не ми трябва 🙂

Коментар