Viber въведе криптиране „от край до край”

Криптирането „от край до край“ във Viber ще се прилага за всички форми на комуникация

Криптирането „от край до край“ във Viber ще се прилага за всички форми на комуникация и на всички устройства и платформи

Популярното чат приложение Viber въвежда цялостно криптиране „от край до край“ за всички устройства и платформи, на които работи, вкл. Android, iOS, PC и Mac.

През следващите седмици новата функция за сигурност ще стане достъпна за всички потребители, които ползват последната версия  6.0 на Viber.

Криптирането ще осигури повишена сигурност при гласови или видео обаждания, съобщения, видеа и снимки, в групови съобщения и при индивидуална комуникация между потребители.

Подобрената версия на Viber включва и функция „Скрити чатове”, която позволява на потребителите да скрият избрани разговори от основния екран, така че никой освен тях да не знае, че съществуват.

Скритите разговори са достъпни само с помощта на четирицифрен ПИН код, който предоставя допълнително ниво на секретност в личната комуникация.

През идните седмици потребителите автоматично ще бъдат защитени с цялостно криптиране на комуникацията в смартфоните си, след като обновят Viber до версия 6.0.

Потребителите, които използват Viber на iPad, таблет с Android или настолен компютър, ще бъдат подканени да го свържат отново към телефона си чрез QR-код.

Всички форми на комуникация ще могат да ползват това допълнително ниво на сигурност чрез верифициране на акаунта. Потребителите ще виждат катинар с различен цвят – син, зелен и червен – отдясно на екрана, който показва нивото на сигурност.

Наскоро Viber въведе и функция „Изтрий“ (“Delete”), която позволява на потребителите да изтриват съобщения на телефона на получателя, дори след като са ги изпратили, независимо дали отсрещната страна ги е видяла или не.

Коментари по темата: „Viber въведе криптиране „от край до край””

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Дайте отговор как да деактивирам криптиране моля ви

  2. Цветелина

    Как да деактивирам криптирането на Вайбър?

  3. Гена

    Как да анулирам криптирането “от край до край”?
    Благодаря!

  4. Сона Георгиева

    Как да анулирам “криптиране от край до край”

  5. Татяна

    Как да анулирам криптирането,, от край до край.. Сега не мога да говоря с хората които съм криптирала, не получават тоеа което пиша или пращат

  6. Татяна

    Как да анулира криптиране пт,, край до край.. Сега не мога да говоря с хората които съм криптирала, не получават тоеа което пиша или пращат

  7. moxie

    Само криптиране му е майка, Signal , Threeama и да го духат куките.

  8. :o)

    поредната ПР кампания която да успокои потребителите и да ги приспи от жестоката реалност:
    разговорите ви, мейлите, скайп, вайбър, местоположението ви – всичко се подслушва и записва 🙂
    Не че е новина, но ако има някой заблуден да си го знае 🙂
    точно на гугъл, епъл, майкрософт и вайбър ще вярвам за сигурността си 😀 😀 😀

  9. Anonymous

    Това е явно новия маркетингов трик, използващ некомпетентността и наивността на хората. За обикновения потребител са достъпни изключително малък брой приложения, в които криптирането отговаря на някакви минимални изисквания. Цунамито от всякакъв род уж криптиращи анджаклами, което залива пазара, е пълна измама. Американското законодателство не допуска на широкия пазар продукти с “нормални” криптиращи алгоритми и ключове и Viber дори теоретично няма как да направи изключение.

Коментар