Шанс за Sailfish OS, нови инвестиции в проекта

За втори път през последната половин година Jolla привлече финансиране за своя проект Sailfish OS

За втори път през последната половин година Jolla привлече финансиране за своя проект Sailfish OS

Мобилната платформа Sailfish OS получи сериозна подкрепа. Разработчикът на системата – финландския стартъп Jolla – привлече финансиране в размер на $12 млн., за да развива проекта.

Jolla се провали в опита си да наложи собствени Sailfish устройства, но компанията не се отказва от амбицията да направи своята ОС фактор в мобилната индустрия.

За втори път през последната половин година Jolla привлeчe финансиране. Освен това компанията подписа лицензионни споразумения с производители на устройства.

Jolla обаче има да връща пари на потребители, които финансираха авансово разработката на Sailfish таблет, но така и не получиха желаното устройство. Добрата новина е, че компанията се е договорила с основните кредитори, съобщава liliputing.com.

Част от новопривлечените средства ще бъдат изразходвани именно за погасяване на задължения към потребители. Но Jolla гледа в бъдещето – разработчикът се надява да продължи партньорството си с компании като Intex и Turing Robotics Industries, които планират да използват Sailfish OS в своите устройства.

Досега на пазара излязоха само няколко мобилни устройства на база Sailfish OS. Това са смартфонът Jolla и ограничени бройки от таблета Jolla Tablet.

Коментари по темата: „Шанс за Sailfish OS, нови инвестиции в проекта”

добавете коментар...

  1. но

    Ето такъв вид статии ако се появяват по-често в technews.bg никак няма да е лошо…

Коментар