iOS 10 ще управлява умния дом

Очаква се Apple да улесни управлението на умния дом с помощта на специално приложение (снимка: 9to5mac)

Очаква се Apple да улесни управлението на умния дом с помощта на специално приложение, интегрирано с платформата HomeKit (снимка: 9to5mac)

Потребителите на iOS джаджи – смартфони  и таблети – очакват универсално приложение, които ще им позволи да управляват устройствата в умния дом. Изглежда Apple е готова да отговори на това предизвикателство.

Преди две години компанията пусна платформата Apple HomeKit, която трябваше да стане основа за умния дом. Година по-късно на пазара започнаха да се появяват и първите устройства с поддръжка на HomeKit.

Според неофициална информация, сега Apple работи над HomeKit приложение за операционна система iOS 10. MacRumors.com се позовава на анонимен служител на компанията, който твърди, че Apple тества голям брой устройства за умния дом и отделя специално внимание на интеграцията на HomeKit в iOS.

И в момента потребителите на Apple имат на разположение различни приложения за управление на дома, създадени от външни разработчици. Засега няма яснота как точно ще се нарича новото приложение – HomeKit или просто Home.

Коментар