Microsoft оряза възможности в Windows 10 Pro

Отпадането на възможности в Windows 10 Pro ще принуди редица компании да преминат към по-скъпа версия на операционната система

Отпадането на възможности в Windows 10 Pro ще принуди редица компании да преминат към по-скъпа версия на операционната система

Компаниите, ползващи операционна система Windows 10 Pro, губят възможността да ограничават достъпа на служителите до каталога с приложения Windows Store, съобщи ZDNet.

Първоначално, системните администратори можеха лесно да предотвратят инсталирането на произволни приложения от страна на служителите, като просто затворят достъпа до Windows Store. Сега обаче тази възможност в Windows 10 Pro отпада и те трябва да търсят други начини за контролиране на служителите и отчасти за обезпечаване на сигурността.

Според анализаторите, с премахване на тази възможност в Windows 10 Pro, Microsoft се опитва да накара компаниите да преминат към по-скъпи версии на операционната система, които поддържат контрол върху инсталирането на приложения на офис компютрите.

Microsoft пояснява, че достъпът до магазина Windows Store първоначално е бил предвиден за всички версии на Windows 10 освен Enterprise и Education. Компанията подчертава, че Windows 10 Pro е ориентирана към малките и средни компании, които не се нуждаят от пълен контрол над фирмените устройства.

„Microsoft се стреми да помогне на компаниите да управляват своята работна среда и в същото време да предостави на хората възможност да решат какви приложения и устройства искат да използват за достигане на максимална продуктивност както в работата, така и в личния живот”, се казва в официално изявление от софтуерния разработчик.

Много компании обаче избраха версия Windows 10 Pro с цел икономия и подобно нововъведение, което на практика ограничава контрола върху компютрите на служителите, едва ли ще им допадне. Те ще трябва или да похарчат още пари за друга версия на Windows 10, или да потърсят алтернативни начини за блокиране на достъпа до Windows Store.

Коментари по темата: „Microsoft оряза възможности в Windows 10 Pro”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Покъртителна е тъпотата на долупишещия БГ, но страшното е, че не е единствен. Има значителна популация от ограничени люде, които не намират лошо в това да бъдат манипулируеми стъклени потребители и безгласни бурмички на мачкащия бъдещето им неолиберален валяк. Точно тези конформистични плужеци, затънали в егоистичното си безхаберие, тъпоглаво омаловажават социалните инструменти, с които година след година се управлява безропотността, докато сговняват включително и техния собствен жалък живот.

  2. До "БГ"

    Драги ми смехурко, за сефте ли чувате, че с данните, които компаниите майнват/придобиват, те създават статистически модели за юзър-поведението, с крайна цел предсказване на потребилтелските тенденции?!?

    Ако вие сам имате подобен бизнес, не виждам защо да ви помагам в оптимизациите, като позволявам да точите информация за онова, което аз харесвам/купувам/правя на домашния си компютър. Иначе казано – фуцк off and stay away from my privacy!

  3. БГ

    Още промити мозъци пеят изтърканата мантра Следене. Кво те следят теб бе българино? Кво порно гледаш или колко са ти насрани гащите?? Някой му пука за теб, че да те следи.

  4. @_@

    Много пъти съм казвал, че огромната част от потребители на Windows страдат от тежка форма на Стокхолмски синдром.

    За щастие, все повече и повече потребители се осъзнават 🙂

  5. Anonymous

    Издевателства, мачкане, изнудване… Мазохизмът на потребителите на Windows е изумителен!

  6. Българин

    Аз Windows 10 не мисля да ползвам скоро. Прекалено много взеха да изнудват и да следят потребителите.

  7. незнайко

    E, с подобно поведение ще се лишат от още проценти в статистиката.

Коментар