Домейнът .eu запазва европейската идентичност

В лицето на .eu европейците ще продължат да имат обща онлайн идентичност

В лицето на .eu европейците ще продължат да имат обща онлайн идентичност

Домейнът от най-високо ниво .eu допринесе през последното десетилетие много за развитието на дигиталната икономика и постигането на единен дигитален пазар на Стария континент, подчертаха от Европейската комисия по повод Деня на Европа.

„Една от ценностите на обединена Европа е запазване на езиковото и културно разнообразие и европейският домейн .eu дава възможност на повече от 500 милиона европейци от 31 страни да кажат ние сме европейци, включително и на своя език”, отбеляза Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid.

Единният дигитален пазар може да допринесе с над 340 милиарда евро в допълнителен икономически растеж и хиляди нови работни места, посочват от Комисията. Домейнът .eu спомага за реализиране на Единния дигитален пазар като премахва границите между европейския бизнес – в сравнение с всички домейни от най-високо ниво, .eu има най-ярко изразен бизнес профил с около 38% регистрирани интернет страници на бизнес организации.

Използванетo на .eu не само удостоверява, че компанията е европейско юридическо лице, но и че като такава тя работи според търговските и потребителски правила в европейските държави, наблегнаха от Комисията.

Днес близо 315 милиона европейци използват ежедневно интернет, но само 16% пазаруват онлайн от друга страна. При реализирането на единен дигитален пазар и прилагане на еднакви закони за онлайн търговия във всички страни на съюза, 57% от компаниите биха започнали бизнес онлайн или увеличили своите интернет продажби. Домейнът.eu ще направи много по-лесно разрастването на бизнеса отвъд границите на определена държава.

„В лицето на .eu европейците ще продължат да имат обща онлайн идентичност, която ще бъде ценена и на която ще бъде разчитано от хора и бизнес, надяваме се за много десетилетия, включително и извън нашия континент”, коментира Андрус Ансип, вицепрезидент, отговарящ за единния дигитален пазар в Европейската комисия.

Коментари по темата: „Домейнът .eu запазва европейската идентичност”

добавете коментар...

  1. :o)

    домейнът бил по-сигурен…ще падна от смях 🙂 спрямо кого, какво и защо…

Коментар