Гигабитов интернет за бизнеса пусна Cooolbox

Скоростта от 1 Gbps e 90 пъти по-голяма от средната за достъп до интернет в България

Скоростта от 1 Gbps e 90 пъти по-голяма от средната за интернет достъпа в България

Нова бизнес услуга „cooolOffice” осигурява интернет достъп със скорост до 1 Gbps. Услугата е без аналог на българския пазар, посочиха от доставчика Cooolbox, наследник на ITD Network.

Скоростта от 1 Gbps e 90 пъти по-голяма от средната за интернет достъпа в България (11 Mbps по данни на Akamai) и 178 пъти по-висока от средната скорост в света (5,6 Mbps). С цена 69 лв. на месец ултрависоката скорост на връзката става достъпна и за малкия и среден бизнес, коментираха от Cooolbox. По данни на НСИ, 91% от фирмите в България имат достъп до интернет, но по-голямата част от тях ползват предимно скорости до 100 Mbps.

Гигабитовата услуга е достъпна в момента за клиенти на територията на Пловдив, София и Велико Търново. Към интернет достъпа могат да се добавят различни допълнителни услуги, като най-атрактиваната от тях е IP телефония с включени 3000 минути, които важат и към мобилни мрежи в България, освен към фиксирани и Зона 1.

Услугата се предоставя през мрежа от ново поколение, изградена по технологията Direct Fiber To The Home (FTTH), при която всеки клиент разполага с отделно оптично влакно от техническия център директно до своя офис, което не се споделя с никой друг.

Гигабитовият интернет позволява симетрични скорости на сваляне и качване с до 1000 Mbps. От подобна скорост ще се възползват приложения като стрийминг на видео, облачни услуги, конферентни видео връзки и уебинари, качване и сваляне на файлове, снимки и видеа, както и виртуалната реалност.

Коментари по темата: „Гигабитов интернет за бизнеса пусна Cooolbox”

добавете коментар...

  1. hakera5

    Близу, Виваком, Мтел, Теленор, Булсатком всички тези оператори одаавна предлагат скорости дори и над 1000 мегабита специализиран интернет и то с гарантиран капацитет за бизнес клиенти, тия сега откриват топлата вода, та дори и казват максимално достижими скросоти [Повече от 300 мегабита не очаквайте]. Лично съм ги гледал как хвърлят суичове и оптика в шахтите, за нищо не стават.
    Интернета им прекъсва и от уж 100 мегабита и то бизнес интернет и 60 не може да се качи на главен сървър във фирма.
    Просто никой да не греши да се връзва към тях…

Коментар