Клауд форум на IDC събира водещи експерти в София

Пазарът на облачни услуги в България да се развива със средногодишен ръст от 37,5% в периода 2014–2019  г., прогнодира IDC

Пазарът на облачни услуги в България ще се развива със средногодишен ръст от 37,5% в периода 2014–2019 г., прогнозира IDC

Новите облачни разработки и зараждащи се технологии ще бъдат във фокуса на IDC Cloud Leadership Forum, организиран следващата седмица в София от IDC България.

Анализаторската компания очаква пазарът на облачни услуги в България да се развива със средногодишен ръст от 37,5% в периода 2014–2019 г., стана ясно в навечерието на форума. За сравнение, пазарът на традиционни ИТ услуги ще нарасне само с 8,5%.

„Основен двигател на общия растеж остава интеграцията на облачни услуги с аналитични технологии, интернет на нещата и мобилност”, коментира Нели Вачева, управител на IDC България.

Поредното издание на IDC Cloud Leadership Forum ще се проведе в София хотел Балкан на 17 май. Събитието се организира от IDC България с подкрепата на компаниите Stone Computers, Schneider Electric и VMware.

Във фокуса на дискусиите ще бъдат новите облачни разработки и зараждащи се технологии. Новости и споделен практически опит в облачните технологии обещават организаторите на форума.

Сред лекторите на събитието са Марина Костова (IDC CEMA), Ивайло Николов (Stone Computers), Найден Неделчев (GfK), Георги Балканджиев (VMware), Едуард Бодор (Schneider Electric). Опита си в добрите практики за пренасяне на бизнес системи в облака ще споделят Димитър Каданов (OneBit Software), Марин Роглев (AVON), Ивайло Ценков (BulPros) и Вихрен Славчев (Мнемоника).

Водещи теми на форума са връзката между традиционната ИТ инфраструктура и облака, тенденциите в облачната сигурност, както и добрите практики за постигане на висока наличност на облачни системи, уточниха организаторите.

Регистрацията за IDC Cloud Leadership Forum 2016 е отворена. Служители на компании, които са потребители на технологични продукти и услуги в сферата на ИТ, не заплащат такса за участие. Достъпът до събитието е платен за компании, предоставящи ИТ продукти и услуги.