Visa въведе безконтактни гривни на Евровизия

Освен вградената NFC технология, употребата на гривната добавя и различни VIP услуги

Освен вградената NFC технология, употребата на гривната добавя и различни VIP услуги

Visa Eвропа пренесе NFC технологията в нови измерения, като въведе лимитирана серия безконтактни гривни за разплащания в Швеция.

В духа на конкурса Евровизия 2016 посетителите се възползваха от иновативната технология във всички търговски обекти в страната, приемащи безконтактни плащания.

Гривните са произведени в ексклузивна лимитирана серия, която беше достъпна в градчето на Евровизия, Кралската градина в Стокхолм, в седмицата на конкурса.

Безконтактната гривна е предплатена, което означава, че потребителите могат да я заредят със сума по техен избор от дебитна или кредитната си карта преди използване.

Освен вградената NFC технология, употребата на гривната добавя и различни VIP услуги като специални предложения за храни и напитки, както и пропуск за бързо преминаване в зоните на Евровизия.

Безконтактната гривна работи по същия начин като безконтактните карти Visa. С валидност до 31-ви октомври 2016 г., гривните могат да бъдат използвани дори след конкурса Евровизия на всички терминали, приемащи безконтактни плащания с Visa.

Безконтактните разплащания в Европа отчитат стремителен ръст през 2015 г. с направени 1,7 милиарда безконтактни трансакции и 152 милиона безконтактни карти в обращение.

В периода между октомври 2014 г. и септември 2015 г. покупките на континента са на стойност 21,4 милиарда евро, а средната стойност на всяка покупка е 13,62 евро.  1 от 5 покупки, извършени с Visa, са безконтактни, сочи статистика на компанията.

Коментари по темата: „Visa въведе безконтактни гривни на Евровизия”

добавете коментар...

  1. nezabravima

    ehoh, ehoho

Коментар