Viber активира до дни цялостното криптиране

От следващата седмица Viver ще предложи цялостно криптиране „от край до край” за всички потребители в България, съобщи Майкъл Шмилов

Viber ще предложи цялостно криптиране „от край до край” за всички потребители в България, съобщи Майкъл Шмилов

Следващата седмица Viber ще активира цялостно криптиране на комуникацията за всички потребители в България, съобщи Майкъл Шмилов, главен оперативен директор на компанията, по време на конференцията DigitalK в София.

Потребителите очакват да си взаимодействат с услугите по начина, по който те правят това със своите приятели. Ето защо, освен върху бързината на услугите, които предлага, Viber залага и на сигурността на личното общуване, посочи Шмилов.

В частност, приложението дава възможност за „скрити чатове” и цялостно криптиране на комуникацията на всяко устройство или платформа. В България функцията цялостно криптиране „от край до край” на общуването във Viber ще стартира следващата седмица.

Потребителите автоматично ще бъдат защитени с новата функция след като обновят Viber версията на смартфоните си до най-новата – v6.0 или по-висока, уточниха от разработчика на популярния месинджър. Активните потребители на услугата у нас са около 2,5 милиона, по данни на компанията.

Коментари по темата: „Viber активира до дни цялостното криптиране”

добавете коментар...

  1. Nik

    С това криптиране само хвърляте прах в очите на хората !

  2. Бай Шиле

    Какво се радвате и надявате? 🙂
    Еврейска, фирма, затворен програмен код. Колкото и каквото да кринптират данните ще изтичат и ще се продават.

  3. :)

    Да се надяваме че и за Windows Mobile ще има обновление.

Коментар