„Легендата за Артур” оживява с VR ефекти

Френското музикално шоу „Легендата за Крал Артур: когато любовта променя хода на историята” стана хит още от своята премиера в Конгресния дворец в Париж

Френското музикално шоу „Легендата за Крал Артур: когато любовта променя хода на историята” стана хит още от своята премиера в Конгресния дворец в Париж (©AnthonyGhnassia-8)

Специални визуални ефекти потапят зрителите на музикалното шоу „Легендата за Артур” в нова реалност, благодарение на технологии от AMD и Dell.

Мащабното френско музикално шоу на Дав Атиа „Легендата за Крал Артур: когато любовта променя хода на историята” е хит още от своята премиера в Конгресния дворец в Париж, преди да поеме на обиколка във Франция, Белгия и Швейцария.

Режисьорът Джулиано Пепарини използва цифрови технологии за създаване на магичните ефекти и 3D виртуалните декори на постановката. За да реализира своите идеи, той се обръща към D/Labs – компания, специалирана в дигиталните декори и иновативните видео системи като 3D видео мапинг и сложни инсталации на светодиодни елементи.

Специалните визуални ефекти, които потапят зрителите на шоуто в нова реалност, са разработени с помощта на професионални графични карти AMD FirePro W9100, инсталирани в сървъри Dell Powerеdge и работни станции Del Precision, уточнява AMD.

Коментар