BMW се обзавежда със система CarPlay

По-късто тази година ще се появят първите BMW-та с вградена система Apple CarPlay

По-късно тази година ще се появят първите BMW-та с вградена система Apple CarPlay

Някои модели BMW ще се сдобият с CarPlay система от Apple още през настоящата година, съобщават източници, запознати с делата на баварския производител на автомобили.

Apple представи CarPlay преди две години като система, която предлага на водачите сигурен и удобен начин за използване на iPhone в автомобила. Свързвайки смартфона към CarPlay, потребителите могат да разговарят по телефона, да изпращат съобщения, да ползват карти, да слушат музика и да дават гласови команди на Siri, без да вдигат ръцете си от волана.

Миналата година се появиха информации, че BMW и Apple преговорят за съвместно участие в секретен проект. Предполагаше се, че става въпрос за електромобил на Apple. Но изглежда преговорите са били за нещо по-обикновено – поддръжка на CarPlay в автомобилите BMW.

Първите модели с вградена система на Apple ще бъдат BMW X5 M и BMW X6 M, твърди Bimmerpost.com. Очаква се новата функционалност да се появи в колите на BMW през втората половина на годината.

Освен това потребителите ще получат възможност да заменят срещу заплащане стандартния дисплей на мултимедийната система с голям 10,25-инчов екран, който е вграден в луксозните седани от BMW 7 серия.

Коментар