Футболни турнири вече и на мобилни телефони

Известната японска компания за видео игри Konami обяви предстоящото излизане на Pro Evolution Soccer 2009 за мобилни телефони, която идва като продължение на PES 2008.

Наесен феновете на футбола ще могат да играят новата версия на популярната Pro Evolution Soccer и на своите хендсети. Това издание ще дойде с всички характеристики на успешния си предшественик, плюс много нови възможности.

Най-съществената новост е Bluetooth мултиплейър режимът. Освен това ще има по-добра анимация, усъвършенствани контроли, нови стадиони, бонуси и други.

Официално, символ на Pro Evolution Soccer 2009 е аржентинската звезда Меси. Той ще се появи на кутиите на всички версии на играта.

Герой на изданието за 2008 г. беше португалецът Роналдо, но има и локални версии на PES 2008 с други играчи: Оуен в Англия, Буфон в Италия, Дрогба във Франция.

Едновременно с излизането на версията за мобилни телефони, Pro Evolution Soccer 2009 ще се предлага и за настолни РС-та, Playstation 2 и 3, PSP и Xbox 360. Единствено феновете на Wii ще трябва да проявят повече търпение, тъй като дебютът на играта за тази конзола е предвиден за 2009 г.

Коментар