Изкуствен интелект се включва във Facebook общуването

Изкуственият интелект DeepText ще стане третата, невидима страна във Facebook диалозите

Изкуственият интелект DeepText ще стане третата, невидима страна във Facebook диалозите

Facebook въвежда изкуствен интелект, който ще анализира всички текстове в социалната мрежа. Използвайки алгоритми за машинно обучение, DeepText ще изследва текстовете както на индивидуални страници, така и в групи.

Твърди се, че DeepText ще обработва по няколко хиляди съобщения в секунда, дори ако са написани на 20 различни езика. Според ZDNet, програмата работи практически с човешка точност, като в бъдеще Facebook ще разшири значително езиковата поддръжка.

В крайна сметка DeepText ще стане третата, невидима страна в диалозите. Софтуерът ще позволи на потребителите да допълват текстовете и ще ускори комуникацията – например между потребители и агенти на различни услуги, предлагани през социалната мрежа.

DeepText вече се използва в редица приложения, вкл. Facebook Messenger, където може самостоятелно, след разрешение от потребителя, да повика и потвърди поръчката на такси.

С помощна на алгоритми за обучение, изкуственият интелект ще усвои не само литературните езици, но и жаргони, избрани думи и други особености на човешката реч.

Предполага се, че новата технология ще заеме централна роля в екосистемата на Facebook, макар че компанията все още не е разкрила в дълбочина плановете си. DeepText ще има достъп до цялата лична информация на потребителите на Facebook – съобщения, снимки, коментари…

Коментари по темата: „Изкуствен интелект се включва във Facebook общуването”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    ИИ е преди всичко власт. Овладеният гигантски аналитичен ресурс позволява лесно управление на обществото на ниво индивид, което е наистина страшно…

  2. ха

    програмиср това което казваш му се вика естествен отбор. Винаги ще има умни индивиди които ще оцеляват, а глупавите при един временен ресурсен апокалипсис просто ще си измрат от глад.

  3. програмиср

    Колкото повече се улесняват хората във всяка дейност толкова повече те ще деградират, защото все повече ще разчитат технологиите да вършат една или друга тяхна дейност.На това нещо трябва да му се намери разумния баланс или тотална деградация ни очаква.Тя вече може да се види и по сегашните ученици.като му казваш да чете, той вика ще го гледам в тубата или ще го видя в нета.В резултата не може да каже 2 лафа на кръст като требе да се изрази.

  4. Трезвомислещ

    Anonymous, последния ти коментар е 1000% излишен. Прочети пак коментара на Борката и сам прецени дали би разбрал какво искаш да му кажеш.

    Смятам че ИИ (Искуствения Интелект) е силно необходим за всеки един ЕИ (Естествен Идиот)

    “третата, невидима страна в диалозите” – толкова е абсурдно това, че дори не знам дали и как трябва да се коментира

  5. Anonymous

    Ех, Борисе… блажени са верующите. Всъщност не си виновен – болшинството хора нямат социалната и политическата култура, необходима да оценят смисъла на събитията в заобикалящия ни свят. Жалкото е, че несъзнателната ти манипулируемост те прави част от процесите, унищожаващи устоите ни…

  6. Борис

    Ако работи добре – Браво! Съвременните услуги все повече ще се опират на ИИ, за да предоставят по-високо качество и по-добро преживяване.

  7. Българин

    Анализаторите на текст се използват вече доста активно от американските служби за сигурност. IBM имат такова решение на база Watson, което може да извади в каква насока е нещо написано от човек. Така например се анализират автоматично цели форуми, twitter постове и други.

  8. Anonymous

    Трудно ми е да си представя нещо по-вредно за обществото от контролираните социални мрежи. Лостчето за индивидуално манипулиране на всеки потребител превръща дори теоретичната идея за демокрация в смешна утопия.

Коментар