Вкарват и велосипедите в облака чрез OpenBike

Бъдещите велосипеди може да имат единно захранване и връзка към облачен сървър

Бъдещите велосипеди ще имат единно захранване и връзка към облачен сървър (снимка: OpenBike)

Проект OpenBike цели да обедини велосипедите в единна система, с връзка към облачни услуги. Новата платформа е дело на разработчици от Сан Франциско, които се надяват да убедят вкички производители да я използват.

Освен фар велосипедите все по-често имат екшън камера, зарядно за смартфони и дори компютри. Всички тези устройства се захранват самостоятелно, т.е. независимо едно от друго – именно този проблем адресират разработчиците.

Техният замисъл е да накарат производителите на велосипеди да използват единна операционна система OpenBike, за която ще се разработват различни компоненти. В допълнение, системата предвижда използване на задължителен хардуер и връзка към облачни сървъри.

Концепцията на OpenBike се базира на централен акумулатор, който захранва всички електронни устройства на велосипеда, а електрическите проводници се прокарват по цялата дължина на рамката. Подобно решение ще избави производителите на допълнителни компоненти за велосипеди от необходимостта да ги оборудват с батерии.

Притежателите на велосипеди, от своя страна, ще си спестят неудобството да следят за заряда на всеки компонент – основният акумулатор ще осигурява енергия за устройствата, която се генерира от въртенето на педалите и работата на спирачната система.

Нещо повече, OpenBike ще предложи достъп до облачен сървър, към който ще се свържат всички джаджи на велосипедистите. Първата версия на новата ОС се очаква през 2017 г.

Коментари по темата: „Вкарват и велосипедите в облака чрез OpenBike”

добавете коментар...

  1. запознат

    откъде ги намирате такива безумни новини.

  2. Anonymous

    То бива малоумие и дебилизъм в Силициевата долина, бива, но това вече е прекалено 😀

Коментар