Phab 2 Pro на Lenovo и Google засенчи Apple

Lenovo Phab 2 Pro е първият потребителски смартфон с поддръжка на технология за добавена реалност Project Tango

Lenovo Phab 2 Pro е първият потребителски смартфон с поддръжка на технология за добавена реалност Project Tango

Първата значима иновация в смартфоните от няколко години насам е дело на Google и Lenovo. Може смело да се каже, че тяхното съвместно творение Lenovo Phab 2 Pro поставя под въпрос водещата роля на Apple в технологиите за мобилни устройства.

Lenovo Phab 2 Pro дебютира тази вечер в Сан Франциско на конференцията Lenovo TechWorld. Това е първият потребителски смартфон с поддръжка на технология за добавена реалност Project Tango. Иновативното устройство анализира в реално време пространството около себе си, съставя подробна карта, оценява ситуацията и мигновено реагира на промените. На практика, това е смартфон с машинно зрение.

Благодарение на способността си да възприема дълбочината на пространството, Lenovo Phab 2 Pro определя точно своето положение и анализира окръжаващия свят. Според разработчиците на устройството, то ще изиграе същата роля като GPS, но в затворени помещения. Смартфонът с добавена реалност ще даде на потребителите масова технология за ориентиране в затворени помещения и разкрива огромни възможности за разработчиците на приложения.

Въоръжен с машинно зрение, Lenovo Phab 2 Pro определя точно своето положение и анализира окръжаващия свят

Въоръжен с машинно зрение, Lenovo Phab 2 Pro анализира окръжаващия свят и реагира на промените

Lenovo Phab 2 Pro може да познае посетени по-рано помещения, да представи триизмерен модел за най-удачно разполагане на мебелите у дома докато сме в магазина, да поддържа различни игри и приложения с добавена реалност. Така например, американската верига от магазини за продажби на стоки за дома Lowe’s планира да пусне по Коледа мобилно приложение Vision, което показва разположението на мебелите в стаята преди покупката им, ползвайки добавена реалност.

Що се отнася до техническите характеристики, Phab 2 Pro стъпва на осемядрена платформа Qualcomm Snapdragon 652, има голям 6,4-инчов екран с резолюция 2560х1440 пиксела, 4GB оперативна памет и 64GB постоянна флаш памет, може да работи с две SIM карти. Налични са основна камера с резолюция 16MP и предна 8MP.

Специално за нуждите на Tango са предвидени камера за дълбочина и камера за движение, разположени на гърба на смартфона, както и допълнителни сензори, които обновяват информацията 250 хиляди пъти в секунда. Не е пропуснат и скенерът на пръстови отпечатъци.

Смартфонът се очаква на пазара в САЩ през септември на цена около 500 долара

Смартфонът се очаква на пазара в САЩ през септември на цена около 500 долара

Lenovo Phab 2 Pro идва с технологии за обемен звук Dolby Atmos и Dolby Audio Capture 5.1, издържа до 18 часа разговори и 13 дни в стендбай, благодарение на батерията с капацитет 4050 мАч. Смартфонът е изпълнен в метален корпус и използва технология за бързо зареждане на Qualcomm. Очаква се на пазара в САЩ през септември на цена около 500 долара без договор с оператор.

Phab 2 Pro е само първото от серия устройства, подготвяни съвместно от Lenovo и Google. В рамките на Lenovo вече е обособено подразделение, което се занимава с разработка на Android таблети, хромбуци и VR устройства в сътрудничество с Google. Така че на пазара скоро ще се появят и редица други продукти от двете компании.

Коментари по темата: „Phab 2 Pro на Lenovo и Google засенчи Apple”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Пишете глупости, Леновото виновник за статията Про верия…, е в ръцете ми срещу 800 гроша и да Ви кажа 6 Плюса замина в Базар БГ. Смешна камера на Ябълката, смешни реакции на Плода, спрямо това Лайново. А цените са 1/2 сами знаете.

  2. :)

    Прочетох заглавието и това ми беше повече от достатъчно. Това китайче може ли да подкара iOS или “нахапаното” Андроид за да се тестват дали единият отвява другия. Течнюз, почнахте като жълтата преса да пишете само глупости.

  3. ха

    Статии от вида “убиеца на …” почти винаги могат да се причислят към празнословните сензации.

  4. Anonymous

    Тя водещата роля на Apple е под въпрос от 1976г насам.

    Относно конкретната технология – определено е интересна, но ползите за потребителите са меко казано спорни.

Коментар