Ще ползваме много акаунти едновременно във Firefox

Contextual Identities дава възможност на потребителите да пишат едновременно от корпоративни и лични акаунти в социални мрежи

Функцията Contextual Identities дава възможност на потребителите на Firefox да пишат едновременно с корпоративни и лични акаунти в социални мрежи от различни табове

Нова версия на браузъра Firefox 50 Nightly включва технология, която позволява на потребителите да влизат в сайтове с различни акаунти едновременно от различни табове.

Технологията се нарича Contextual Identities и е част от тестовата версия Firefox 50 Nightly. Подобна функционалност ще даде възможност на потребителите да пишат едновременно с корпоративни и лични акаунти в социални мрежи от рода на Twitter.

Contextual Identities създава за всеки таб на браузъра отделен, изолиран контейнер. При отваряне на таб, потребителят може да укаже какъв именно тип контейнер е необходим – предвидени са Personal (личен), Work (работен), Shopping (пазаруване) и Banking (банкиране).

Различните контейнери се отличават визуално, като така се предотвратява възможното им объркване от потребителя, което би довело до неловки ситуации при общуване. Всеки контейнер има собствени бисквитки (кукита), кеш, локални бази данни и т.н.

В момента контейнерите се намират в ранен етап на тестове и са достъпни само за версиите Nightly на браузъра Firefox. Очаква се тази полезна функционалност да се появи във финалната версия на Firefox 50.

Коментар