Нова версия на NativeScript улеснява разработчиците

NativeScript 2.0 дава възможност на разработчиците да създават нейтив приложения за iOS и Android с Angular 2 на Google, като максимално преизползват умения и програмен код

NativeScript 2.0 дава възможност на разработчиците да създават нейтив приложения за iOS и Android с Angular 2 на Google, като максимално преизползват умения и програмен код

Нова версия на платформата с отворен код NativeScript 2.0 позволява на един милион потребители на AngularJS да подобрят продуктивността и да оптимизират разходите си, съобщиха от Progress, под чийто бранд Телерик вече оперира в България.

NativeScript дава възможност на разработчиците да използват JavaScript за създаване на „нейтив” мобилни приложения, работещи на всички основни мобилни системи. С пускане на версия 2.0, разработчиците с Angular могат да създават нейтив приложения за iOS и Android с Angular 2 на Google, като максимално преизползват умения и програмен код.

AngularJS е една от най-популярните JavaScript платформи с отворен код за разработка на приложения. Най-новата й версия – Angular 2 RC, дава възможност за ползване на Angular извън уеб браузър. Новообявените интеграции на NativeScript с Angular 2 намаляват разхода за създаване на мобилни приложения, като позволяват на разработчиците да преизползват наличните си вече умения и код от уеб за нови приложения.

Отпада необходимостта от наемане на специалисти, владеещи определени програмни езици за конкретна платформа, и същевременно се съкращава времето, необходимо за изучаване на нови технологии и създаване на нейтив мобилни приложения от разработчици с Angular.

„Първата интеграция с Angular, която обявихме, беше с популярната ни библиотека за UI инструменти „Kendo UI by Progress” преди почти две години. И до днес забелязваме голям интерес към Angular в нашата общност. За разработчиците, които ползват Angular за създаване на интерактивни уеб приложения и които вече са над един милион, NativeScript 2.0 е голяма крачка напред – най-накрая могат да разработват без никакви компромиси мобилни приложения с Angular с висока производителност и с истински нейтив потребителски интерфейс”, коментира Тод Англин, главен евангелист и вицепрезидент „Технологии” в Progress.

Разработен и поддържан от Progress, NativeScript не прилича на традиционните хибридни или уеб приложения. С него се създават нейтив приложения, използващи нейтив за платформата потребителски интерфейс с цел максимална производителност, дори и на по-стари устройства с Android, и същевременно се улеснява споделянето на код и умения между уеб и различните платформи.

Заедно, NativeScript и Angular се явяват ефективно решение за разработчиците, които искат да създадат най-добрите уеб и мобилни преживявания, използвайки споделен код и умения. В допълнение, преизползването на умения чрез създаване на нейтив приложения с JavaScript и използването на Angular 2 в платформата NativeScript отваря нови възможности за споделяне на код между уеб и нейтив приложения.

NativeScript проправя пътя към разработката на мобилни приложения, каза Брад Грийн, директор „Инженерство” на Angular в Google. От няколко месеца разработчиците на компанията си партнират тясно с инженерния екип на NativeScript, за да направят Angular 2 и NativeScript реалност.

„Заедно, решенията Angular 2 RC и NativeScript са силна комбинация, която дава възможност на разработчиците да използват една и съща платформа и код за създаване на съвременни приложения за уеб, а сега и нейтив мобилни приложения”, подчерта Брад Грийн.

Коментари по темата: „Нова версия на NativeScript улеснява разработчиците”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Научаването на програмен език никога не е било проблем за програмистите, за разлика от monkey coders.

    Виж, научаването на платформата и всичките й особености, е сложна задача. Тук подобни платформи никак не помагат.

Коментар