Три смарт гривни на Xiaomi – за организиран и здравословен живот

Носимата електроника неусетно става неотменен аксесоар за все повече хора. Стилните и интелигентни устройства са ценен съветник при спортуване, в деловите ангажименти и дори по време на почивка. Брандът Xiaomi бързо печели популярност и при умните часовници и гривни, след като вече натрупа слава при смартфоните, с високо-функционални и достъпни ценово устройства.

Xiaomi Mi Band 2 тежи само 17 грама и има размери 22,50x1,57x1,05 см, работи със смартфони под управление на Android и iOS

Xiaomi Mi Band 2 тежи само 17 грама и има размери 22,50×1,57×1,05 см, работи със смартфони под управление на Android и iOS

Интересен нов продукт на Xiaomi се очаква на пазара следващия месец – това е смарт гривната Xiaomi Mi Band 2 с функция за следене на сърдечния пулс. Стилната джаджа е устойчива на външни въздействия, в частност – вода, като притежава сертификат за съответствие със стандарта IP67. Моделът с тегло само 17 грама и размери 22,50×1,57×1,05 см има сензорен OLED екран и е съвместим със смартфони под управление на Android и iOS, с които комуникира безжично, по Bluetooth 4.0.

Xiaomi Mi Band 2  напомня за обаждания и SMS-и, измерва сърдечния пулс, грижи се за почивката ни чрез специална система за управление на съня, включва също педометър. Т.е., това е едно комплексно устройство, което може да ни помогне на водим по-организиран и здравословен живот. Xiaomi Mi Band 2 е достъпна в момента за предварителни поръчки на цена $33,99 при въвеждане на код EBMIBR2 в онлайн магазина Everbuying.net. Батерията с капацитет 70 мАч поддържа смарт гривната до 20 дни в режим стендбай, а времето за зареждане е около 3 часа.

Xiaomi Mi Band Smart Wristband е изключително леко устройство, с корпус от магнезий и алуминий

Xiaomi Mi Band Smart Wristband е изключително леко устройство, с корпус от магнезий и алуминий

Още един подобен продукт на промоция в момента е Xiaomi Mi Band Smart Wristband. Моделът е изключително лек, с корпус от магнезий и алуминий, и издържа до 30 дни в режим стендбай, благодарение на Bluetooth чипа от последно поколение и сензор от военен клас. Смарт гривната работи в тандем с Xiaomi и други марки телефони под управление на Android, за да предложи пълноценна функционалност.

Накратко, този продукт напомня за входящи телефонни обаждания, проследява показателите при спортуване, вкл. стъпки, разстояния, калории и т.н., задава режима за спане и включва също тиха аларма за събуждане и напомняния чрез вибрации. И още една интересна функция –  Xiaomi Mi Band Smart Wristband ще ви позволи да отключвате смартфона без парола, само с доближаване на ръката си до него. Смарт гривната е достъпна в момента на цена от само $12,91.

Xiaomi Mi Band 1S включва оптичен сензор за следене на пулса в реално време

Xiaomi Mi Band 1S включва оптичен сензор за следене на пулса в реално време

С акцент върху измерването на сърдечния пулс се предлага и новият модел Xiaomi Mi Band 1S, който съчетава полезни функции и изискан стил. Устройството включва оптичен сензор за следене на пулса в реално време, така че потребителят може своевременно, на момента, да коригира физическата си активност и начина на хранене. Батерията и енергоефективната електроника осигуряват до 10 дни в стендбай режим.

Както и останалите смарт гривни, Xiaomi Mi Band 1S съобщава за входящи обаждания, мери показатели при спортуване, грижи се за пълноценнния сън на своя притежател и въобще за здравословния начин на живот чрез изграждане на навици. Устройството включва също функция за аларма и напомняния чрез вибрации, както и за отключване на смартфона без парола. Xiaomi Mi Band 1S се предлага на цена от $17,41, като доставките на всички изброени устройства са безплатни, съгласно условията на онлайн магазина.

Коментар