Tesla ще строи завод в Китай за $9 млрд.

Производството в Китай ще позволи на Tesla Motors да избегне импортните мита в страната

Производството в Китай ще позволи на Tesla Motors да избегне импортните мита в страната

Tesla Motors е подписала споразумение с държавната китайска фирма Jinqiao Group за изграждане на завод в Шанхай за производство на електромобили.

Стойността на съвместния проект е 9 млрд. долара, съобщи Блумбърг, позовавайки се на главния изпълнителен директор на компанията Елън Мъск, който е разказал пред медията намерението на Tesla да избере към средата на 2016 г. място и партньор за производство в Китай.

Строителството на завода ще се финансира по равно от партньорите – всяка от двете компании ще вложи по $4,5 млрд. Производството в Китай ще позволи на Tesla Motors да избегне импортните мита в страната, които възлизат на 25% от стойността на електромобила.

Сделката все още не е обявена публично, така че липсва информация за срокове на реализация на проекта. Изборът на място за строителство може да не е окончателен, тъй като и други китайски градове ухажват американския производител да построи завод на тяхна територия.

Коментари по темата: „Tesla ще строи завод в Китай за $9 млрд.”

добавете коментар...

 1. Киро

  Това е добра сделка, 50/50 инвестиции, освен това в многомилиарден комунистически Китай, сетете се кое е най-евтино, еми работната ръка. Работниците са третирани, като роби и затова има най-много самоубийства в техните заводи. Отгоре на всичко, ще спечели и от митата.

 2. jo

  Мъск туитна, че не е вярно -> проверете сами!

 3. 3m

  В china всяко производство е субсидирно.
  Тока почти без пари.
  Водата подарък.
  Ддс няма
  ….

 4. Андрешко

  Защо всички строят заводи в комунистически Китай? Защо не дойдат в “братска” България, където заплатите вече са по-ниски от на китайските селяни? Къде са инвестициите от ЕС, които ни обещаваха преди приемането?

 5. :о)

  с Българите ще прави пари, ако някой богаташ му скимне да си купи ТЕСЛА.
  Друго кво да прави? Фабрика?

 6. ха

  Този Мъск доста се глобализира. С руснаците ще прави hiperloop, а с китайците коли. Да видим с българите както ще реше да прави…

Коментар