Xiaomi планира да излезе на борсата

Лей Джун разкри, че Xiaomi планира първично публично предлагане на акции през 2025 г.

Лей Джун разкри, че Xiaomi планира първично публично предлагане на акции през 2025 г.

Шестгодишната китайска компания за смартфони Xiaomi планира да излезе на борсата. Това ще стане към 2025 г., съобщи CEO-то Лей Джун, цитиран от Gizmochina.

Xiaomi беше създадена през април 2010 г., като за шест години се превърна в един от водещите производители на смартфони в Китай и света. Освен това компанията предлага телевизори, смарт велосипеди, скутери и други продукти, като постоянно разширява портфолиото си.

Основателят на Xiaomi Лей Джун заяви тази седмица, че компанията ще стане публична през 2025 г. По неговите думи, Xiaomi се нуждае от 15 години, за да осъществи първично публично предлагане на акции (IPO).

В началото Xiaomi продаваше своите продукти само през интернет, но отскоро започна да отваря фирмени магазини, в частност в Пекин. Тази година компанията планира да отвори още шест магазина в големи градове.

След отварянето на офиси в Бразилия и Индия, Xiaomi заяви своите планове за разширение към САЩ и Европа. В близките месеци китайският производител ще започне да продава телевизионната приставка Mi Box в САЩ.

Коментар