Германия влага 4 млрд. евро в бърз интернет

Правителството на Германия ще вложи допълнителни 1,3 млрд. евро в обезпечаване на високоскоростен интернет в страната, предаде Ройтерс, позовавайки се на източници от Министерство на транспорта и цифровата инфраструктура.

Целта на проекта е да направи широколентовите връзки по-достъпни в региони с лошо покритие, където разширяването на мрежите е нерентабилно за частните компании.

През октомври миналата година правителството обяви план на стойност 2,7 млрд. евро за обезпечаване до 2018 г. на всеки дом с бърза интернет връзка – не по-малко от 50 Mbps. С допълнителния бюджет, стойността на проекта достига 4 млрд. евро

Повсеместният високоскоростен достъп се разглежда като критично важна част от инициативата Digital Agenda. Тя предвижда внедряване на цифрови технологии в промишлеността чрез развитие на интернет на нещата (IoT).

Голям брой малки немски компании са разположение в селските райони. Взети заедно, те играят важна роля в икономиката на страната и цифровият план на правителството отчита това.

Коментари по темата: „Германия влага 4 млрд. евро в бърз интернет”

добавете коментар...

  1. Hans Mehmed

    Въпросът не е в това колко Mbps е Интернета, а колко ще струва това удоволствие. Защото в Германия няма нищо безплатно. Дори телевизията! И има хора, които влязоха в затвора, понеже не желаят да плащат такса “телевизор”.

  2. Anonymous

    Трагичното състояние на Интернет в Германия е добра илюстрация, колко пагубно нещо е монопола, даже и след демонополизацията.

Коментар