Опростяват преноса на iOS приложения към Windows 10

Microsoft се явява най-големият доставчик на софтуер за персонални компютри, но има малък дял при смартфоните и таблетите

Microsoft се явява най-големият доставчик на софтуер за персонални компютри, но има малък дял при смартфоните и таблетите

Разработчиците на приложения ще получат по-опростен начин за прехвърляне на своите мобилни iOS програми на платформа Windows 10. Това ще стане с очакваното голямо обновление на софтуера Windows Bridge.

Преди една година Microsoft пусна две платформи за разработчици – Astoria и Islandwood. Благодарение на тях, разработчиците получиха възможност да пренасят приложения от Android и iOS на Windows 10.

Впоследствие проектът Astoria беше закрит, а Islandwood переименуван в Windows Bridge for iOS. Миналата седмица Microsoft обяви, че подготвя сериозно обновление на платформата за пренос на iOS приложения.

В частност, предвиждат се поддръжка на по-голям брой UIKit за ускорен пренос на управлението от iOS към Windows 10, подобрен модел на сензорно въвеждане, както и увеличен брой локализации.

В допълнение, Microsoft ще подобри автоматичното тестване на приложения и ще разшири интеграцията с внедряване на структури Windows UI и XAML, става ясно от предварителните обявления.

С помощта на Windows Bridge, Microsoft се надява да стимулира разработчиците да пренесат програмите си за iPad и iPhone в средата на Windows и така да навакса изоставането на своя каталог за мобилни приложения.

Ходът на Microsoft бе оценен като радикален в стратегията на компанията, която се явява най-големият доставчик на софтуер за персонални компютри, но има малък дял при смартфоните и таблетите.

За подобряване на взаимодействието с външни разработчици, Microsoft ще публикува цялата техническа документация в портала GitHub. Все още няма официална информация колко iOS приложения са пренесени към Windows 10.

Коментари по темата: „Опростяват преноса на iOS приложения към Windows 10”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ако имаха поне малко акъл, щяха да публикуват тези мостове като проекти с отворен код. Хем ще увеличат съществено интереса.

    Иначе не ги виждам как ще стабилизират кода за по-малко от 2-3 години 🙂

Коментар