Предлагат лов на покемони с дронове

Феновете на играта Polemon GO може да се сдобият с възможвост за по-мързеливо преследване и залавяне на покемони. Компанията TRNDlabs подготвя специален дрон за тази задача.

Само за няколко седмици мобилното приложение Pokemon Go завладя целия свят. Деца и възрастни преследват покемоните на всевъзможни места, като често изминават по няколко километра, увлечени в играта.

TRNDlabs се надява да опрости задачата на играчите с разработката на специален дрон, който ще позволи търсене на покемони, докато потребителят стои на едно място. Към момента дронът е само концепция и не е ясно дали ще влезе в серийно производство.

Потребителят ще управлява дрона чрез своя смартфон, дори и в най-трудно достъпните места. Конструкцията на безпилотния летателен апарат включва камера, която предава изображение към смартфона, както и GPS адаптер, който в автоматичен режим подменя координатите на мобилния телефон.

Главната пречка за масовото внедряване на подобен дрон е нуждата от лицензно споразумение със създателя на приложението Pokemon Go, за да може потребителят да свърже апарата със своето приложение. Предполагаемата цена на дрона е 69 долара.

Коментари по темата: „Предлагат лов на покемони с дронове”

добавете коментар...

  1. :о)

    Pokemon идиоти.

Коментар