Microsoft доубива Windows Phone с изключване на Skype

Над половината WP смартфони ще останат скоро без възможност за ползване на Skype, тъй като не могат да се обновят до Windows 10 Mobile

Над половината WP смартфони ще останат скоро без възможност за ползване на Skype, тъй като не могат да се обновят до Windows 10 Mobile

Microsoft реши да премахне Skype от своята мобилна платформа Windows Phone, съобщи Fudzilla.com, позовавайки се на официална информация от сайта на Skype.

Поддръжката на Skype в Windows Phone ще бъде прекратена през октомври тази година. Потребителите на устройства с Windows Phone 8 и 8.1 ще могат да ползват услугата до началото на 2017 г., но с ограничени възможности и работоспособност.

Подобно решение е продиктувано от стремежа на Microsoft да наложи по-бързо операционната система Windows 10 Mobile и устройствата на нейна база. Над половината смартфони с Windows Phone не могат да се обновят до Windows 10 Mobile и потребителите, които искат да ползват Skype, ще трябва да сменят устройствата си.

Освен това през октомври тази година Microsoft ще изключи Skype и от устройствата под управление на Android 4.0.2 и по-ранни версии на мобилната платформа. Компанията обяснява това свое решение с необходимостта от преход към по-съвременна VoIP архитектура, която позволява използване на нови функции от рода на чат ботове и преводача на Skype.

Коментари по темата: „Microsoft доубива Windows Phone с изключване на Skype”

добавете коментар...

  1. Кръстьо

    “Windows Phone” е на 2,5 години, а средният живот на смартфоните е 2 години. Освен това последните версии на телефоните поддържат Windows 10 – т.е. засефнати са телефони на над 3,5 години. Помислете малко, не реагирайте първосигнално !

  2. Стойко

    ************ да си направи сепуко и да се приключи с тая мъка!

  3. физик

    По-големи глупаци от Майкрософт няма. При тях всичко се налага насила, затова и никога вече няма да са водещи. Те правят обратното на нормалната бизнеслогика – вместо те да се съобразяват с потребителя, принуждават потребителя да се съобразява с тях. Е, доколкото виждам датата, вече не сме 90-те години на 20-ти век, т.е. вече не сте монополисти, така че може да ви бием шута по-всяко време. Аз на личния компютър повече Уиндоус няма да ползвам. Мината му и на скайпа – има колкото си искаш други подобни приложения.

  4. СТИЛЯН

    abeeee idiotite si ostavat idioti

  5. Цеци

    Те, като че ли купиха скайпа за да го унищожат.

  6. Цеци

    То и без това откакто взеха скайпа го развалиха, сега ако добавяш приятели, трябва да чакаш с дни и седмици да се опресни абоната и да те види на линия.Дава грешка при пращане на снимки и файлове ,ако отсрещната страна има стара версия ,новата версия не работи на Виста и на някои други системи,за да я ползуваш трябва да върнеш старата.

  7. Направо да се самоубие Майкросфт.

  8. Anonymous

    То последно време Microsoft се старае със всички сили да убие Windows изобщо . От излизането на 8,1 и сега на 10 а още повече и с орязването на размера на файловете ,които се изпращат през скайп до 300мв съвсем се убиват ….

  9. :)

    Майкрософт доубива Windows Phone 🙂 Честито на печелившите.

Коментар