Японско обединение при 8К телевизорите

Резолюцията 8К превъзхожда 4 пъти стандарта 4K и 16 пъти Full HD

Резолюцията 8К превъзхожда 4 пъти стандарта 4K и 16 пъти Full HD

Японските производители Panasonic и Sony планират да обединят усилия с компанията за ТВ излъчване NHK и други партньори в разработката на телевизори с резолюция 8К, която превъзхожда 4 пъти стандарта 4K и 16 пъти Full HD.

Обединението разчита да отвоюва позиции и влияние на световния пазар от южнокорейските конкуренти, съобщи агенция Nikkei. В първите години на плоскопанелните телевизори Япония имаше превъзходство, но скоро след това Южна Корея и Китай излязоха напред.

През миналата година Sony и Sharp бяха единствените представители на Япония в топ 10 на най-големите производители на телевизори в света. Сега Panasonic и Sony се обединяват, за да атакуват пазара на телевизори от висок клас с резолюция 8К.

През 2018 г. Япония първа в света ще започне да излъчва телевизия във формат 8K. Необходими са огромни инвестиции в нови технологии, поради което Panasonic и Sony се опитват да привлекат към техния алианс и други японски компании, с които да си поделят разходите за разработка.

NHK ще осигури високо качество на излъчването и разработката на съответните стандарти. Съвместният екип ще разработва необходимите технологии за аудио и компресиране на данни, докато при процесорите ще помага компанията Socionext – съвместно предприятие на Fujitsu и Panasonic.

Sony планира да пусне първите 8К телевизори през 2020 г., докато Panasonic все още не е обявила конкретни срокове, но се очаква, че ще предложи подобни модели за Олимпийските игри в Токио, за да се възползва от засиленото търсене. Предполага се, че двете компании ще приложат 8K технологията и в други продукти от рода на цифрови камери.

Коментари по темата: „Японско обединение при 8К телевизорите”

добавете коментар...

  1. Saevar

    оу полека уе, аз преди 2 седмици си купих 4К телевизор и немога да намеря метериали в 4К освен в NETFLIX и порно от торентите и някои друго видео в youtube….

Коментар