Диагностици: Android e по-стабилна от iOS

Най-податлив на откази при епълските устройства е смартфонът iPhone 6

Най-податлив на откази при епълските устройства е смартфонът iPhone 6

Зачестилите напоследък сривове в работата на iOS дадоха предимство на конкурентната мобилна платформа Android. Стабилността на iOS като един от нейните основни козове е поставена под въпрос.

По данни на компанията за мобилна диагностика Blanco Technology Group, сривовете при епълската iOS вече се случват по-често, отколкото при Android на Google. При това, разликата между двете платформи по отношение на отказите не е малка – 58% за iOS срещу 35% за Android през второто тримесечие.

Най-податлив на проблеми с работостпособността при епълските устройства е iPhone 6, на който се падат 30% от случаите на срив. След него се нарежда iPhone 6s с показател от 23%, докато фаблетът iPhone 6s Plus е доста по-надежден – само 14% от отказите са при него.

В лагера на конкурента най-нестабилни се оказват устройствата на Samsung. Те са отговорни за близо две трети от всички сривове при Android. Доста по-надеждни са смартфоните на Motorola, на които се падат само 10% от сривовете.

Същевременно, честотата на откази на Android устройствата е намаляла от 44% през първото тримесечие на годината до 35% през второто. Докато нестабилността при iOS се дължи най-вече на приложенияа – такива като Snapchat, Instagram и Facebook, то при Android тази роля играе стандартният софтуер на камерата.

Blanco изследва сривовете на приложения, лошата свързваемост и други проблеми с производителността на смартфоните. Като цяло, през второто тримесечие, т.нар. „failure rate” показател при iOS устройствата е достигнал 58% (т.е. 58% от смартфоните на Apple са претърпели срив), спрямо 35% при Android.

Коментари по темата: „Диагностици: Android e по-стабилна от iOS”

добавете коментар...

  1. Иван

    Амиии… Бъркаш са!
    От много отдавна работя и с двете ОС по неволя (корпоративна поддръжка) и не съм забелязал подобна закономерност??! Лошо написано приложение не означава, че ОС му е виновна! Но да ми зависват системни приложения и сървиси при Андроид си е ежедневие. Същото се случва и с iOS, но значително по-рядко, пренебрежимо по-рядко.

Коментар