VMware променя облачната си стратегия

Нова клауд стратегия на VMware загърбва конкуренцията с доставчиците на публични облачи Amazon и Microsoft

Нова клауд стратегия на VMware загърбва конкуренцията с доставчиците на публични облаци Amazon и Microsoft

Лидерът във виртуализацията VMware променя стратегията си на пазара за облачни услуги. Компанията няма да конкурира доставчици на публичен облак като Amazon и Microsoft, а вместо това ще насочи усилията си към борба с Nutanix, предаде Блумбърг.

Новият продукт VMware Cloud Foundation обединява софтуер за съхранение на данни, мрежови функции, виртуализация и възможности за работа в облака на IBM. Именно с този продукт VMware ще конкурира системите на Nutanix.

В допълнение, VMware подготвя нови абонаментни услуги Cross-Cloud, с помощта на които клиентите ще могат да управляват и защитават приложения, поместени в облачните инфраструктури на IBM, Amazon и Microsoft.

Блумбърг коментира, че VMware променя облачната си стратегия след слаби резуртати на този пазар, довели до уволнението на ресорния топ мениджър. Оттук насетне компанията ще отделя все по-голямо внимание на продукти, които работят на базата на услугите на водещите на пазара доставчици, вместо да предлага алтернативни решения.

На ИТ директорите и специалистите се налага да управляват по няколко устройства, приложения и облаци, но те не разполагат с необходимите инструменти за тази цел, казва изпълнителният директор на VMware Пат Гелсингър. По неговите думи, VMware единствена може да си партнира с тях, като им осигури пускане, управление и защита на приложения в рамките на различни облаци и устройства.

Коментар