Google пуска конкурент на Uber тази есен

Waze позволява на шофьорите да намират само онези пътници, които са в направлението им на движение

Waze позволява на шофьорите да намират само онези пътници, които са в направлението им на движение

Google планира да пусне тази есен онлайн услуга за споделено пътуване, с която ще конкурира Uber и Lyft, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Първоначално, компанията ще стартира пилотен проект за своите служители в района на централата в Сан Франциско, Калифорния. Услугата ще се ползва с навигационно приложение Waze.

При успех на пилотният проект, Google ще разшири обхвата на услугата. За разлика от Uber и Lyft, Waze позволява на шофьорите да намират само онези пътници, които са в направлението им на движение. Освен това услугата на Google предполага по-ниски цени.

Waze е разработка на израелски стартъп, която Google придоби по-рано. Услугата позволява проследяване на ситуацията по пътищата в режим на реално време и избиране на най-оптималния маршрут. Waze има 65 млн. активни потребители.

Коментари по темата: „Google пуска конкурент на Uber тази есен”

добавете коментар...

  1. Иван

    WAZE ми е спасявала задника в Калифорния много пъти от задръствания причинени от катастрофи или засади от ченгета по пътя! Бях изненадан, че не е изобщо популярна в България, въпреки, че си работи достатъчно прилично! Супер полезно ми беше, когато съм напълно спрял в трафика, да попитам тия пред мен, които също ползват WAZE, какво става и защо не се движиме.

Коментар