Coolbox пуска 1Gbps интернет за дома

Домашните потребители в България ще могат да ползват интернет със скорост 1Gbps, доставян от компанията Coolbox (Кулбокс), стана ясно днес.

Новата услуга осигурява достатъчно висока скорост за всички в домакинството и свързаните устройства, без спад в качеството и потребителското изживяване, увериха от Кулбокс (бивша ITD Networks).

Българската и международната скорост за сваляне е до 1 Gbps, българската за качване е също до 1 Gbps, а международната за качване – до 100 Mbps. С подобна скорост могат да се свалят HD филми за секунди, а достъпът до облачните приложения е незабавен.

Пълноценният гигабитов интернет осигурява също стрийминг на 4К видео и гейминг в реално време без прекъсване и закъснение. Други предимства са мигновеният достъп до видео обучения и онлайн курсове, както и възможността за превръщане на домовете в „умни къщи” и управление на всичко в тях от разстояние.

За момента ултрабързата интернет услуга ще се предлага в Пловдив и Велико Търново, като се очаква близко бъдеще Кулбокс да разшири покритието и за други градове.

Гигабитовият интернет ще се предоставя като самостоятелна услуга cooolNet и в пакета cooolHome. Цената на услугата cooolNet ще остане 24,90 лв. на месец, като всички нейни текущи клиенти ще преминат постепенно към новите скорости.

Пакетната услуга cooolHome е изцяло нова и освен гигабитов интернет включва Wi-Fi рутер, IP телевизия с над 150 програми и 100 безплатни минути за разговори към фиксирани и мобилни мрежи в България и Зона 1. Цената на пакета ще бъде 34,90 лв. на месец.

Кулбокс ще доставя услугите с безсрочен договор и без инсталационна такса. Това означава, че потребителите ще могат по всяко време да се откажат от услугата с предизвестие, но без допълнителни утежнения.

Коментари по темата: „Coolbox пуска 1Gbps интернет за дома”

добавете коментар...

  1. opera

    Кой рутер може 1gbps ?

  2. suncare

    И от къде идва цялата промоция? Служителите на фирмата сигурно получават по 400лв. заплата, 1гбит 25лв????

  3. Цветан Благовестов

    Имам приятели, които ползват услугите на cooolbox и са изключително доволни. Самият аз планирам скоро да го пробвам. Това наистина е без конкуренция!

Коментар