Алтерко ще дебютира на Българската фондова борса

Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко, демонстрира технологията She

Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко, демонстрира технологията She

Българският технологичен холдинг Алтерко АД планира дебют на БФБ-София, стана ясно на пресконференция вчера. Компанията обяви началото на процедура по записване на нови акции от капитала на дружеството.

Предмет на първичното публично предлагане ще бъдат 1,5 млн. акции на Алтерко АД. Всеки желаещ да инвестира в производителя на детския смарт часовник MyKi ще може да го направи при цена за акция от 1,10 лв. до 2,20 лв.

С първичното публично предлагане Алтерко АД цели да набере брутни приходи между 0,825 млн. лв. и 3,3 млн. лв. Сумата ще бъде използвана за оборудване на развоен център в България за разработка на нови технологии в сферата на интернет на нещата (IoT), както и за усъвършенстване на продуктите She и MyKi.

„Излизането на борсата е логичен ход за нас. Пълни сме с идеи за нови смарт услуги и продукти особено в сферата на IoT и за да ги реализираме и изкачим следващото стъпало, е нужна инвестиция. Българската фондова борса е верният път за нас. Ние сме 100% българска компания и желанието ни е да си останем такава”, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко АД.

Инвестиционен посредник на публичното предлагане е Карол АД. „Дебютът на Алтерко АД ще е първото първично публично предлагане на БФБ за годината. На БФБ има глад за качествени дружества и без съмнение акциите на иновативна компания като Алтерко АД ще се радват на значителен инвеститорски интерес”, коментира Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на Карол АД.

Холдингът Алтерко АД има над 15-годишен опит в сегмента на мобилните услуги с добавена стойност (MVAS). Компанията покрива целия свят с офиси в 7 държави на 3 континента, активно партньорство с над 20 мобилни оператора и над 100 служители. Значителна част от приходите на компанията – над 40% – се формира на българския пазар, следван от САЩ, Румъния и Сингапур.

Холдингът включва 12 компании. Тера Комюникейшънс АД и Теравойс ЕАД са водещи фирми в областта на телекомуникационните услуги с добавена стойност, мобилен маркетинг, SMS промоции и SMS игри в България. Алтерко Роботикс е компания за иновативни решения в IoT сферата. Основна част от продуктите на компаниите в групата на Алтерко АД се разработват и поддържат от българския офис на дружеството.

Освен смарт часовника MyKi, компанията планира да пусне на пазара иновативна смарт система за управление на устройствата в дома и офиса She, която е съвместима с всички телевизори, аудио системи, климатици, осветление, кухненски уреди и т.н. Алтерко разработва и продуктовата линия Shelly, която включва различни Wi-Fi устройства за автоматизация на дома и индустрията.

Компанията е със 100% българска собственост. Консолидираните приходи на холдинга за 2015 г. възлизат на над 28 млн. лв.

Коментари по темата: „Алтерко ще дебютира на Българската фондова борса”

добавете коментар...

  1. :о)

    MyKi си е супер, като за продукт на Българска компания.
    Да часовникът е черно-бял, произвежда се в китай , има своите бъгове като хардуер и софтуер, но идеята е гениална…5 номера които могат да се обаждат на детето, GPS локация в реално време , SOS бутон.
    Поздравления на компанията, да продължават да се развиват!

  2. Soros

    Обявяват се само приходи
    печалбата е тайна.

  3. tesla

    myki e черно-бял часовкник

  4. tesla

    sms

    Какво е това ?

Коментар