Студент разработи бизнес софтуер за своя университет

Скоро предстои дипломирането на Тихомира, но тя вече е реализиран специалист в сферата на бизнес софтуера в ERP.BG

Скоро предстои дипломирането на Тихомира, но тя вече е реализиран специалист в сферата на бизнес софтуера в ERP.BG

Талантливата студентка Тихомира Христозова създаде CRM модул, който ще бъде внедрен във Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Тя завърши първата по рода си в България и една от малкото в Европа магистърска програма по бизнес софтуер „Бизнес анализ и ERP решения”.

Разработката е част от дипломна работа и се основава на практически примери за това как може да бъде решен даден казус с конкретните функции на софтуера.

„Когато дойде време да избирам тема за дипломната си работа бях много объркана. Исках да бъде свързана с моята работа и в същото време да бъде нещо интересно и приложимо. Вече имах опит с ERP системата EnterpriseOne, а и впечатленията ми относно сектора на висшето образование бяха съвсем преки”, разказа Христозова.

Така се оформя и заглавието на нейната дипломна работа, а именно „Икономически ползи от експлоатацията на CRM системите във висшето образование – Практическо приложение на CRM модула на ERP системата EnterpriseOne във Висше училище по застраховане и финанси”.

Тихомира се свързва с член на настоятелството на ВУЗФ, откъдето получава информация от първа ръка относно предизвикателствата, свързани с управлението на взаимоотношенията със студентите и партньорите. „По този начин практическата част на моята теза не се основава само на предположения относно какъв е и как може да бъде решен даден проблем. Напротив, тя се основава на практически примери за това как може да бъде решен даден казус с конкретните функции на софтуера”, поясни талантливата студентка.

След завършване на висшето си образование преди 5 години, Тихомира смята, че получаването на магистърска специалност в България е загуба на време. Младата жена има интереси в ИТ сферата, но не като програмист, а като икономист. Тя не успява да открие подходяща специалност у нас, затова решава да я потърси в чужбина.

Тогава съвсем случайно в социалните мрежи вижда представянето на магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения”, която е нова и стартира приема на първите си студенти. Започва да се интересува от ERP системи и така стига до доц. д-р Наталия Футекова – основател на ERP Academy, която разказва повече за успешното сътрудничество между бизнеса и образованието, както и какви са възможностите за реализация в перспективната сфера на бизнес софтуера.

Скоро предстои дипломирането на Тихомира, а днес тя вече е реализиран специалист в сферата на бизнес софтуера в една от водещите компании в България – ERP.BG. Първият випуск на магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения” завърши и голяма част от студентите вече се реализират в компании от сектора.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения” е създадена от ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и следва модела на тясното партньорство между бизнеса и образованието. В нея студентите не се обучават на програмиране и не е необходимо да имат предишен опит в областта на програмирането. Програмата е с икономическа насоченост и създава специалисти в сложната и перспективна област на внедряването на бизнес софтуер.

Коментари по темата: „Студент разработи бизнес софтуер за своя университет”

добавете коментар...

  1. анастас

    браво

Коментар