Онлайн платформа Play Reha възстановява след операция

Онлайн платформата Play Reha е достъпен помощник за пълно възстановяване у дома след операция или травма

Онлайн платформата Play Reha е достъпен помощник за пълно възстановяване у дома след операция или травма

Екип от български специалисти-травматолози и рехабилитатори създаде онлайн платформа за пълно възстановяване у дома след операция или травма. Системата Play Reha съчетава най-новите постижения на кинезитерапията с тези на съвременната техника и работи както на компютри, така и на мобилни устройства.

Play Reha е специално разработена за пациенти със ставни проблеми, на които предлага рехабилитационни, кинезитерапевтични и общовъзстановителни програми. Освен модерния онлайн формат, издържаната визия и интуитивната подредба, платформата за рехабилитация спестява време и средства, може да се персонализира според нуждите на всеки конкретен случай.

Иновативното приложение playreha.com беше представено пред водещи специалисти в областта на ортопедията и травматологията по време на конгреса на Българската ортопедична и травматологична асоциация в началото на октомври.

Платформата е предназначена за пациенти в следоперативен период, както и за такива, на които им предстои оперативно лечение и имат нужда от подобряване на мускулната функция, раздвижване и постигане на максимална подвижност в съседните стави.

Play Reha може да бъде полезна също на хора, които са решили да откажат или да отложат оперативно лечение, както и на хронично болни – за облекчаване на моментното състояние, намаляване на болката, подобряване на качеството на живот.

Услугата е подходяща и за здрави хора, водещи заседнал начин на живот, както и за такива с неспецифични оплаквания от болки в опорно-двигателния апарат. Тя помага практически на всички, които се интересуват от собственото си здраве. Всеки  може да си поръча индивидуална схема според специфичните си потребности.

Всяка програма от платформата playreha.com съдържа комплекс от упражнения, съобразен със съответната патология. Продължителността на различните програми (20-90 дни) се определя от времето, необходимо за възстановяване при съответния проблем.  Всеки рехабилитационен ден съдържа от 7 до 20 (средно 14-15) упражнения, като са предвидени видеоклипове с подробни аудио-обяснения на български език.

Екипът вече работи по допълване и обновяване на програмите. Съвсем скоро в секция  „Общовъзстановителни програми” ще бъде представена програма за стречинг, стягане и оформяне на бедрата, както и програми за патологии в лумбалната област: за оперирани по повод на дискови хернии и много други. До януари ще са готови програмите за рамо, лакет, китка, глезен и стъпало.

Според статистическите данни на НСИ, през центровете за рехабилитация годишно минават повече от 213 000 души, а 62% от тях споделят, че предпочитат възстановяващите процедури да се извършват в домашни условия.

Коментари по темата: „Онлайн платформа Play Reha възстановява след операция”

добавете коментар...

  1. Тествал

    Плей Реха е едно много голямо удобство, дано помогне на много хора!

  2. Мен

    Браво!

Коментар