Progress обяви нов главен изпълнителен директор

Мисията на Progress остава същата – да помагаме на разработчиците да създават приложенията на бъдещето, заяви новият CEO Йогеш Гупта

Мисията на Progress остава същата – да помагаме на разработчиците да създават приложенията на бъдещето, заяви новият главен изпълнителен директор Йогеш Гупта

Софтуерната компания Progress, под чийто бранд Телерик вече оперира в България, назначи Йогеш Гупта за главен изпълнителен директор. Фил Пийд, който досега заемаше тази длъжност, се оттегля от поста, но ще продължи да бъде в борда на директорите.

През четирите години на управление на Пийд от 2012 г. компанията се превърна в глобален лидер в разработката на приложения, които подпомагат дигиталната трансформация, от която организациите се нуждаят, за да създават и поддържат ангажиращо потребителско преживяване.

„Не е лесно да решиш да се оттеглиш. Избрах да предприема тази стъпка точно сега, за да можем в правилния момент да назначим Йогеш, чийто опит и умения напълно съвпадат със стъпките, които сме предприели в подготовката да приключим 2016 г.”, каза Пийд.

Преди да се присъедини към Progress, от 2013 до 2015 г. Гупта е президент и главен изпълнителен директор на Kaseya, водеща софтуерна компания за ИТ управление „в облака”. На тази позиция той въвежда нова стратегия за растеж и трансформира продуктовото портфолио и бизнеса.

Гупта успешно оптимизира процеса по продажби, което води до преминаването на бизнес за 80 милиона долара от модел, базиран на закупуване и съхранение на решения в локална среда, към модел, базиран „в облака”, на абонаментна база.

Преди Kaseya, Гупта е главен изпълнителен директор на FatWire Software от 2007 г. до придобиването й от Oracle през 2011 г. Под негово ръководство FatWire се превръща във водеща софтуерна компания за управление на уеб преживяването. За три години FatWire увеличава приходите си със 100% вследствие на иновативни нови продукти и базирани „в облака” предложения. От 1989 г. до 2007 г. Гупта е в Computer Associates, където е главен технологичен директор и главен стратег.

„Убедени сме, че Йогеш е точният лидер за бъдещето на Progress”, каза Джон Р. Игън, председател на Борда на директорите на компанията. „Видяхме в Йогеш лидер с доказан успех в постигането на впечатляваща възвращаемост на инвестициите чрез въвеждане на иновативни стратегии за ръст и безупречното им изпълнение”, допълни той.

Заедно с назначаването си на поста главен изпълнителен директор, Гупта е избран и за член на Борда на директорите на Progress.

„Progress притежава тази рядка комбинация от невероятни лоялни клиенти и партньори, водещи продукти, изключително талантлив екип, отдаденост на технологичните иновации и успех на пазара. Мисията на компанията остава същата – да помагаме на разработчиците да създават приложенията на бъдещето”, коментира назначението си Йогеш Гупта, като подчерта, че компанията ще продължи развитието си в посока облачни технологии.